Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selçuk'taki hayvan barınağı doldu

Selçuk'taki hayvan barınağı doldu

İZMİR'in Selçuk İlçesi'nde son zamanlarda bakıma muhtaç sokak hayvanlarının sayısının arttığını belirten Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, 600 kapasiteli hayvan barınağına çevre ilçelerden de sokak hayvanları bırakılması nedeniyle kapasitesini aştığını dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 14:09
Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik çalışma yaptıklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, Arvalya Mevkii'ndeki hayvan barınağının çevre ilçelerden de bırakılan sokak hayvanları nedeniyle kapasitesini aştığını vurguladı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvan barınağında tedavisi yapılan ve kısırlaştırılan bakıma muhtaç sokak hayvanlarının tedavi süreci tamamlandıktan sonra alındığı ortama bırakılmasının öngörüldüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, "Son zamanlarda özellikle gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce resmi olmayan kamyon, kamyonet ve benzeri araçlarla tedavisi yapılmamış bakıma muhtaç onlarca köpek kulaklarında küpeleri olduğu halde belediyemiz sınırları yakınlarına bırakılıyor. Hatta bu hayvanların birçoğu Selçuk ilçe merkezine ve Hayvan Barınağımızın bulunduğu Arvalya mevkiinde trafiğin yoğun olduğu anayol üzerine bırakılıyor. Hayvanlar bölgeye yabancı oldukları için beslenme ve su gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından dolayı aç susuz kalıyor. Böyle olunca da hayvanlar ister istemez saldırganlaşabiliyor" diye konuştu.



İlçeye bırakılan köpekleri gördüklerinde, polis, jandarma ya da zabıta ekiplerine haber vermelerini isteyen Karakurt, "Selçuk Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisindeki tüm sokak hayvanlarını toplayarak gerekli tedavisini ve işlemini yönetmelik gereği yaptıktan sonra onlar için tehlike arz etmeyen besin ve su ihtiyaçlarını karşılayabilecek alana bırakıyoruz.



Toplam 600 kapasiteli hayvan barınağı doldu. Amacımız sokak hayvanlarını sağlıksız koşullardan kurtarmak. Çevre ve halk sağlığı açısından tehdit oluşturmasını önlemek ve onları sıcak bir yuvaya kavuşturmaktır. Bu bağlamda tüm Selçuk halkını bu konuda birlikte hareket etmeye davet ediyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.