Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atlas Otel nihayet

Atlas Otel nihayet

İZMİR'in tam göbeğinde yıllarca hayalet bina gibi duran Atlas Oteli'ne 1 nolu Sit Kurulu'ndan restorasyon izni çıkmasından sonra harekete geçildi. İzmir'in göbeğinde metruk halde duran

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 10:32
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan izinin ardından otelin dış cephesine iskelesi kurulmasının ardından onarım çalışması başladı. Daha önce kent estetiğini bozduğu için üzeri defalarca örtülen otelin içler acısı durumu tepkilere neden oluyordu. Oteli kurtarma çalışmaların başladığını gören İzmirliler 'nihayet' yorumunu yaptı. Geçtiğimiz haftalarda İzmir'in bu tarihi eserini dededen toruna koruyacaklarını belirten Atlas Oteli sahiplerinden Erdal Keresteci, bir yıl içinde restorasyonu bitirilecek olan binayı, İzmir'in en güzel Butik oteli haline getirip turizmin hizmetine açacaklarını duyurmuştu.



Cumhuriyet dönemi yapıları arasında gösterilen Çankaya Kavşağı'nda, eski İtfaiye Binası'nın bitişiğindeki bina uzun zanan önce boşaltılarak kaderine terkedilmiş, çatıdan dökülen parçalar yaya güvenliğini tehlikeye atmıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.