Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rize'de 'Laziralli' rüzgarı

Rize'de 'Laziralli' rüzgarı

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Laziralli' yarışları nefesleri kesti. Birbirinden ilginç tahta arabaların köy yolunda yarıştığı yarışmalarda küçük çaplı kazalar da meydana geldi.    İlçeye...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 18:03
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Laziralli' yarışları nefesleri kesti. Birbirinden ilginç tahta arabaların köy yolunda yarıştığı yarışmalarda küçük çaplı kazalar da meydana geldi.
    İlçeye bağlı Dikkaya Köyü'nde yapılan yarışmalarda bu yıl erkeklerin yanı sıra kadınlar da yarıştı. El yapımı tahta arabalarla yapılan yarışlarda erkekler 1 kilometrelik parkurda, bayanlar ise 250 metrelik parkurda dereceye girebilmek için yarıştı. Yarışlarda virajları alamayan sürücüler küçük çaplı kazalar yaşadı. Yaralananın olmadığı yarışlarda bayanların çabası izleyiciler tarafından takdir gördü. Yarışların yapıldığı parkurdaki Lazca yön tabelaları dikkat çekti. Yarışmalar sonunda dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.
    Yarışmacılar, eski geleneklerin yaşatılması adına yapılan yarışmaların ilerleyen yıllarda daha fazla katılımcılarla yapılabileceğini söyledi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.