Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Radyo Egepostası’nda o isim için çarpıcı benzetme

Radyo Egepostası’nda o isim için çarpıcı benzetme

Ali Engin’in milletvekili adaylığı için bıraktığı il başkanlığı makamına vekalet eden Barış Erel ismi, Egepostası ile Gündem programında da tartışma konusu oldu. Radyo Egepostası’nda Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları ile Gazeteci Adem Nakçı, Erel’in başkanlık koltuğuna oturmasının ardından sergilediği tavrı eleştirdi. Umutoğulları “Sevilmiyor. Nedeni ortada” derken, Nakçı Erel için “23 Nisan çocuğu” benzetmesi yaptı.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 12:25
EGEPOSTASI – Radyo Egepostası’nda Mithat Umutoğulları ve Adem Nakçı’nın sunduğu programda CHP’de, Ali Engin’in istifası sonrası yaşanan süreç ile Ege’nin asırlık çınar olan bölge gazetesi Yeni Asır ve Yazıişleri Müdürü Zafer Şahin’in tavrı ana gündem maddesi oldu.
Engin’in boşalttığı koltuğa vekaleten oturan Barış Erel’i eleştiren Mithat Umutoğulları, “İl başkan vekilinin görevi nedir'

İl başkan vekili niye atanır. İl Başkanlığına baksın diye. Onun görevi  n? Partide birlik ve beraberliği sağlamak, ayrımcılık yapmamak, partililerin sorunlarını dinlemek, ilçelerden gelen sorunları dinlemek, il yöneticileriyle istişareler yapmak. Sayın Erel, Ankara’ya gidiyor. Ankara sevdalarını anlamış değilim” dedi.
 

TALİMATLA İŞ YAPIYOR

İl Başkan vekilinin talimatla iş yaptığını belirten Umutoğulları, “Talimatla kalkıyor. Madem böyle bir şey yapacaksın, neden başkanvekili görevini kabul ediyorsun. Madem taraf olacaksın yapmayacaksın bu görevi. Siyasi etik bunu gerektiriyor. Sevilmiyor. Nedeni ortada. İl yönetimine sormadan bir isim için genel merkezde kulis yapıyor” dedi. Mithat Umutoğulları da bugün yaşananların sorumlusunun Ali Engin olduğunu vurgularken, “O koltuktayken, 1.5-2 ay önce, bunun çalışmasını yapıp bitirseydi, bugün bu kriz olmazdı” diye konuştu.

Adem Nakçı da Erel’in durumuna ilginç bir benzetmeyle yorum getirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında, valinin, belediye başkanının, kaymakamın koltuğuna oturtulan çocuğa, öğretmeninin bir not yazıp verdiğini belirten Nakçı, “Çocuk başlar anlatmaya. Köpekleri, hayvanları seveceğiz, çiçekleri toplayacağız, çevremizi temiz tutacağız vs. der. Ama bu kendi fikri değildir. Öğretmeni dayatmıştır. Barış Erel’in pozisyonu da şu an o. Oturttular oraya. İçinde uhde var. Artık il başkan vekiliyim diye gezebilirsin dediler. O gazı önce bir alıyorlar. İl yönetiminden kimseye öyle dikteyle iş yaptıramazlar. Barış Erel hariç kimse, en zayıf halka bile o işi yapamaz. Verdiler listeyi. Alaattin ile Aziz abisi Salih Özçiftçi’yi al götür dediler. Salih Özçiftçi bir tane delege seçimine katılmış mıdır” dedi.


EZİLE EZİLE KAYBEDİLDİ

Özçiftçi’nin adını İTO seçimlerinde duyduğunu, AK Partililerin lehine seçimden çekildiğini belirten Adem Nakçı, “Alaattin abisi istedi, Necip Nasır için AK Parti’den milletvekili adayı olan, daha önce Alaattin Yüksel’e karşı savaşan Necip Nasır için çekildi. Koltuğu Necip Nasır’a verdi. O yüzden altındaki CHP’lilerin tamamı kaydı gitti, Ekrem Demirtaş’a oy verdiler. Belki alınacak seçim, o manevradan dolayı ezile ezile kaybedildi. Delege seçimlerinde ben şimdiye kadar görmedim. Kendisi partinin il binasını belki bilir. Konak ilçe binasını bilmez. Aralarında 20 metre 50 metre mesafe var. Partide aktif değil. Kumandalı bir adam getirmek, İzmir’e hakarettir. Bu Salih Özçiftçi için değil, herkes için geçerli. Tabii bunların korkusu önseçim. Şimdi yeni gelecek başkanın işi de zor. Evini toplamadan dışarı çıkamaz. Seçime kısa bir süre var. Salih Özçiftçi de gelse, başkası da gelse, dağınık bir yer alacak bunlar yüzünden” diye konuştu.

İLGİNÇ KİMLİĞE BÜRÜNDÜ
Programda Yeni Asır ve yazıişleri müdürü Zafer Şahin de konuşuldu. Umutoğulları, Şahin’in ilginç bir kimliğe büründüğünü belirtirken, “Ankara’dayken yazdıkları dikkate alınırdı. Önemli şeyler yazardı. Ciddi okunurdu. İzmir’e geldikten sonra bu yazı üslubu değişti.  Eskiden Yeni Asır muhabirleri kartlarını boyunlarına takarlardı. Şimdi İzmirlilerden tepki alıyorlar. Yeni Asır’ın bu hale gelmesi İzmir açısından kayıp. En çok okunan gazetenin İzmir’de tirajının ciddi şekilde düşmesi ve bedava dağıtılır noktaya gelmesi vahim” dedi.

Adem Nakçı da bu konuda şunları söyledi:
“Ben Zafer Şahin’in  saçmalamalarına alıştım. Tesadüfen tanışmıştım, şimdi tanıştığım adam bu mu diyorum. Bunların derdi kuyuya taş atmak. Yeni Asır hepsi birden ulusalcı oldu. ‘İzmir’de CHP’nin mutlaka ulusalcı bir aday getirmesi gerekiyor’ diyorlar. Aktörler yanlış okuyorlar. Bilmemek ayıp değil. Öğrenmemek ayıp. Bilmezsin İzmir’in dinamiğini ama ara sor. Senin muhabirlerin yok m? CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Bedri Serter’i desteklediğini yazmışlar, bir de Tanrıkulu  üzerinden Kocoağlu-Yüksel ekibinin de adayı olduğunu dile getirmişler. O ekibin kimi desteklediği belli. İşadamı Salih Özçiftçi’yi Ankara’ya götürdüler. Yeni Asır belediyelere saldırdılar. Başarılı olamadılar, şimdi İzmir ulusalcıdır CHP’ye İzmir’de ulusalcı başkan lazım diyorlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.