Dolar 32,3217
%0.22
Euro 35,1296
%0.02
Altın 2.298,910
%0.94
Bist-100 9,06
%2.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'nun il başkan adayı belli oldu!

Kocaoğlu'nun il başkan adayı belli oldu!

CHP İzmir’de yeni il başkanı konusunda flaş gelişmeler yaşanırken, işadamı Salih Özçiftçi’nin Genel Merkez’e götürülüp CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla tanıştırılması parti kulislerinde “ Kocaoğlu il başkanlığı konusunda adayını belli etti” şeklinde yorumlandı. Öte yandan Özçiftçi’yi Ankara’ya götüren isimler arasında yer alan İl Başkanvekili Barış Erel ve İl Saymanı Celal Yıldız’a il yönetiminden büyük öfke var.

  • Ege Postası
  • 25.12.2014 - 11:15
EGE POSTASI - CHP İzmir’de milletvekilliği için istifa eden Ali Engin’in yerine yeni il başkanının kim olacağı merakla bekleniyor. 2,5 yıl il başkanlığın görevini yürüten Ali Engin’in istifası sonrası yeni il başkanının kim olacağı yönünde belirsizlik sürerken,  yeni il başkanı konusunda hamle üstüne hamle geldi.  Önce 11 ilçe başkanı (Bayındır, Kınık, Çiğli, Konak, Aliağa, Foça, Menemen, Kemalpaşa, Dikili, Bergama, Çeşme) Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü, Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’nün ismini verdi. İlçe başkanlarının hamlesine kontra Kocaoğlu-Yüksel ekibinden geldi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, İl Başkanvekili Barış Erel ve İl Saymanı Celal Yıldız Genel Merkez’e gitti. Dörtlü ismi il başkanlığı için geçen işadamı Salih Özçiftçi’yle, Kılıçdaroğlu’nu görüştürdü. Dört isminde Kocaoğlu'yla istişare yaptıktan sonra Ankara'ya Özçiftçi'yi götürdükleri öğrenildi. Ankara’da yapılan görüşmede il yönetiminin de Özçiftçi’ye sıcak baktığının Lider’e ifade edildiği iddia edildi.

KOCAOĞLU'NUN ADAYI
Süreçte uzun süredir sessiz kalan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl eski Başkanı Ali Engin de il başkanlığı konusunda rengini belli etmiş oldu.Kocaoğlu ve Engin’e yakın isimlerin Ankara’ya Özçiftçi’yi götürerek Kılıçdaroğlu’yla görüştürmesi parti kulislerinde, “ Özçiftçi’ye Kocaoğlu’ndan vize çıktı” şeklinde yorumlanırken, İl eski Başkanı Engin’in de Özçiftçi’ye destek verdiği belirtildi. Daha önce CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel katıldığı TV programında Salih Özçiftçi’nin isminin il başkanlığı için dile getirmişti.

YÖNETİM TEPKİLİ
Öte yandan İl Başkanvekili Barış Erel ile İl Saymanı Celal Yıldız’ın, il yönetimine haber vermeden Ankara’ya gidip Özçiftçi için kulis yapması il yöneticilerinin sert tepkisine neden oldu. Kendi aralarında konuşan yöneticiler, “ Bizim adımıza kimse kulis yapamaz, isim öneremez. Bu nasıl iş…Bunun hesabını soracağız” dedikleri öğrenildi.

NASIR'A DESTEK VERMİŞTİ
Partiyle kısa zaman önce iletişim kuran Özçiftçi’nin örgütü tanımaması ve Kocaoğlu-Yüksel yapısının da destek vermesi nedeniyle parti tabanında tepkiler oluştu.Özçiftçi, son İTO seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel tarafından aday olarak çıkarılmış ancak daha sonra geri çekilmişti. Özçiftçi adaylıktan çekildikten sonra AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Necip Nasır'a destek vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.