Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin: Yüksek faiz oranları ekonomik büyümeyi engelliyor

Putin: Yüksek faiz oranları ekonomik büyümeyi engelliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bankacılarla yaptığı görüşmede ekonomik büyümenin yeniden başlayabilmesi için tedbirler alınmasını istedi. Devlet kurumları ve ajanslar arasında bir an önce koordinasyon kurulmasını isteyen Rus lider,...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 09:22
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bankacılarla yaptığı görüşmede ekonomik büyümenin yeniden başlayabilmesi için tedbirler alınmasını istedi. Devlet kurumları ve ajanslar arasında bir an önce koordinasyon kurulmasını isteyen Rus lider, alınacak önlemlerin acil uygulanmasını talep etti.

Yatırımların artırılması, yeni projelerin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve verimliliğin sağlanmasına vurgu yapan Putin, “Şirketlerimiz, yatırımcılarımız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin ucuz krediye ihtiyacı var. Uzun vadeli borçlanma imkanları olmalı. Maalesef, girişimcilerin düşüncelerine göre şu anda faiz oranları çok yüksek…” eleştirisi getirdi.

Enflasyon ve faiz oranları arasında makul bir denge bulunması gerektiğini ifade eden Putin, “Bu büyük çoğunlukla Merkez Bankası’nın sorumluluğunda. Hükümet burada kendi yetkileri içinde verimli ve tutarlı bir şekilde hareket etmeli. Enflasyon düşerken, Rusya bankaları faiz oranlarını değiştirmiyor, ya da artırıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Rusya’da bankaların kazançlarının arttığını bildiğini hatırlatan Putin, kazançların büyümeye katkı sağlaması gerektiğini kaydetti.

Rusya’da 900 civarında banka olduğunu, ancak en etkili 4-5 bankanın devletle irtibatlı olması nedeniyle yeterince rekabetin oluşamadığını belirten Rusya lideri, “Euro Bölgesi’nde makroekonomik riskler Rusya’dan daha fazla. Ancak faiz oranları çok daha düşük. Bizim bu durumu çok ciddi bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.