Dolar 32,1670
%-0.04
Euro 34,9838
%0.38
Altın 2.454,280
%-0.3
Bist-100 10.899,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’nin önde gelen elektrik markaları Kazakistan pazarında

Türkiye’nin önde gelen elektrik markaları Kazakistan pazarında

Türkiye’nin önde gelen elektrik markaları Kazakistan pazarında Türkiye’nin önde gelen elektrik markaları, ürün çeşitleriyle Kazakistan pazarına hızlı bir giriş yaptı.Kazakistan pazarına BayKaz Electric olarak ilk defa 2009 yılında Almatı’da...

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 13:49
Türkiye’nin önde gelen elektrik markaları Kazakistan pazarında
Türkiye’nin önde gelen elektrik markaları, ürün çeşitleriyle Kazakistan pazarına hızlı bir giriş yaptı.

Kazakistan pazarına BayKaz Electric olarak ilk defa 2009 yılında Almatı’da giren şirket, bugün ülke genelinde dört mağaza ve illerde açılan bayiliklerle hizmet veriyor.
Kazakistan’ın başkenti Astana’ya yeni mağaza ve depo açılışı münasebetiyle tören yapıldı. BayKaz Electric Genel Müdürü Ali Bayram, Türkiye’nin son zamanlarda ürettiği malların dış piyasada büyük bir rağbet gördüğünü söyledi. Kazakistan pazarına hızlı bir giriş yaptıklarını ifade eden Bayram, 70 kişilik çalışanı ve 3 bin ürün çeşidiyle piyasada Türk ürünlerinin kalitesi ve tanıtımına büyük bir katkı sağladıklarını söyledi.

Türk şirketlerinin Kazakistan piyasasında iş yapmalarının Türkiye’nin tanıtımına önemli bir katkı sağladığını belirten Türkiye’nin Kazakistan Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Halil Öztürk, elçilik ve müşavirlik olarak burada Türk şirketlerine her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Devletin yurtdışında yatırım yapan şirketlere büyük destekleri olduğunu hatırlatan Öztürk, Türkiye ve Kazakistan arasındaki ticaret hacminin istenen düzeyde olmadığını söyledi. BayKaz Electric gibi şirketlerinde aralarında bulunduğu şirketlerin Kazakistan’a yatırım yapmalarını önemsediklerini dile getiren Öztürk, iki ülke arasındaki ticaret hacminin hedeflenen rakamlara çıkabilmesi için Türk yatırımcıların Kazakistan pazarında hak ettiği yeri alması gerektiğini vurguladı.

Aralarında Günsan, Mutlusan, Borsan, Tenpo ve Renksan gibi şirketlerin ürünlerinin sergilendiği BayKaz Electiriv Astana şubesi yaklaşık 1.5 milyon dolara mal oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.