Dolar 32,3786
%-0.18
Euro 34,7918
%0.15
Altın 2.440,250
%0.06
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Planların değiştirilmesi yeni bir rant kapısı mı'

Planların değiştirilmesi yeni bir rant kapısı mı'

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray Son günlerde çok tartışılan EXPO 2020 konusunu Meclis’e ve Başbakanlığa taşıdı.

  • Ege Postası
  • 03.01.2013 - 10:56
İZMİR -  Çıray soru önergesinde. “İzmir daha önceki adaylığı nedeniyle yeterli tecrübe, bilgi birikimi ve deneyime, teknik donanıma, kaliteli insan malzemesine, yeterli alt yapı olanaklarına sahiptir. Bu olanaklar seferber edilerek kazanan İzmir ve dolayısıyla ülkemiz olmalıdır,” dedi ve devam etti:

“Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın birlikte hazırladığı ve üzerinde mutabık kalınan EXPO yerleşim planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca değiştirildi m? Plan değiştirildiyse amaç nedi? Planın değiştirilmesi yeni bir rant kapısı mı'

İstifaların Arkası Kesilmiyor…

Dr. Aytun Çıray, bir süre önce İzmir’in iki sivil toplum örgütünün Başkanı ile bir iş adamının EXPO Yürütme Kurulu’ndan istifa ettiklerini, İstifaların yapılan ihalelerle ilgili bu işadamlarına limiti aşan miktarlara imza atmaları için baskı yapıldığı iddialarını dile getirerek bu istifaların nedenini de sordu. Son olarak ta “İZKA Tanıtım ve Dış İlişkiler Bölümü Başkanı Zeynep Tansuğ da EXPO 2020 Teknik Yardımcılığı görevinden neden istifa etti'” dedi.

EXPO Siyaset Üstüdür…
Dr. Aytun Çıray önergesinde; Yalnızca İzmir’i ya da o bölgeyi değil tüm ulusu etkileyen EXPO sürecindeki bu tartışmaların siyaset üstü olması gerektiğini, tartışmaların EXPO’ya, dolayısıyla da ülkemize zarar verdiğini ve bu tartışmaların biran önce bitip EXPO’nun ve dolayısıyla ülkemizin kazanması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.