Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş'tan kritik açıklama: Eski binalar ne olacak'

Pekdaş'tan kritik açıklama: Eski binalar ne olacak'

Konak Belediyesi’nin Yenişehir semtinde kuracağı yeni hizmet binasıyla ilgili proje yarışması geçtiğimiz hafta içerisinde sonuçlanırken, gözler Basmane Meydanı’nda bulunan idareye ait iki adet taşınmaza çevrildi. Yeni belediye sarayı için ihale ve inşaat sürecinin toplam 3 yılda tamamlanması ve 2018 yılına doğru hizmete girmesi bekleniyor. Konak'ta yeni bina tamam

  • Ege Postası
  • 03.09.2015 - 15:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta dağınık durumdaki hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak yeni belediye hizmet binası için proje belli olurken, yürütülen hazırlık çalışmaları da son aşamaya geldi. Yenişehir’de mülkiyeti belediyeye ait olan kapalı pazaryerinin yerine inşa edilmesi planlanan yeni bina ulusal yarışmayla belirlenen mimari projeyle ilgili uygulama projeleri ve planlar hazırlanarak önümüzdeki yıl başında yeni hizmet üssünün temeli atılacak.

YARIŞMA TAMAMLANDI, SIRA NİHAİ PROJEDE
Konak’ta 50 bin TL para ödülü alan yeni belediye hizmet binası projesi adım adım hayata geçiyor. Belediyenin Yenişehir Pazaryeri'nin olduğu alana inşa edeceği hizmet binası için düzenlenen ulusal
mimari proje yarışması kapsamında 71 proje arasında birinci gelen ve mimarlığını Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul’un üstlendiği çalışmayla ilgili süreç de netleşmeye başladı.

 

ÜÇ YIL İÇERİSİNDE HİZMETE AÇILACAK
Yenişehir’de bölgenin kalkınmasında da önemli rol oynayacak modern ve çağdaş hizmet üssü için uygulama projeleri hazırlanacak ve ihaleye çıkılacak. Ruhsat ve diğer bürokratik işlemlerin de tamamlanması ile Yenişehir’deki hizmet binasının temeli önümüzdeki bir yıl içerisinde atılacak. Yeni belediye sarayı ile ilgili nihai projelerin hazırlanması ile birlikte projenin toplam maliyeti de netlik kazanacak.
 

PEKDAŞ: BÜYÜKŞEHİR İLE BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ
Yeni belediye sarayının tamamlanması ile birlikte Basmane’de ve Konak’ta çeşitli alanlarda hizmet veren belediye birimlerinin kullandıkları binaların geleceği ise merak konusu oldu. Mevcut belediye binalarının geleceği ve yeni hizmet binasıyla ilgili izlenecek yol haritasıyla ilgili yorumda bulunan ve açıklama yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Şehrin meydanı ile ilişkili iki bina olduğundan ötürü bunun kararını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte vereceğiz. Fuar ve meydanla komşu bir alan. Daha etkili ve daha fonksiyonel kullanmak için bir çalışma yürüteceğiz. Binaların mülkiyeti bizde kalacak. Satışa çıkartmak gibi bir durum şimdilik söz konusu değil. Eğer Büyükşehir Belediyesi daha etkili değerlendirelim burası fuarla komşu bir alan derse, onlarla görüşeceğiz. Şimdilik kesin belli olan bir şey yok” dedi. Pekdaş, ayrıca yeni binanın tamamlanması ve belediyenin taşınması ile birlikte sürecin en az üç yılı bulacağını aktardı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.