Dolar 32,5683
%0.29
Euro 34,7248
%-0.02
Altın 2.488,470
%0.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yerelden kalkınma' paneli

'Yerelden kalkınma' paneli

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği yaz eğitim kampı etkinlikleri kapsamında “Yerelden kalkınma” konulu panel düzenlendi. Yerelde kalkınmanın ülkemiz ve İzmir için önemine değinen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yerelde yapılacak güçlü çalışmaların o bölgenin ekonomik yapısını daha da güçlü kılacağını vurguladı. Başkan Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel kalkınmaya yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini hatırlattı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2015 - 11:24
Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören 200’e yakın Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü öğrencisinin katıldığı ve yoğun ilgi gören panelin yöneticiliğini Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaparken, konuşmacı olarak Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Aziz Konukman ve Citta Slow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem katıldı. 

Büyükşehir başarılı projelere imza attı
Yerelde kalkınmanın ülkemiz ve İzmir içim önemine değinen Başkan Selvitopu, bu alanda yapılacak çalışmaların önemine değildi. Selvitopu, “Yerelde yapılacak çalışmalar, etkinlikler oradaki ekonomik yapıyı daha güçlü hale getirebilir. Ülke ekonomisine de katkıları büyük olur. Yerelde kalkınma deyince ekonomik ve kültürel kaynaklarının iyi değerlendirilip ekonomiye kazandırılması lazım. Yereldeki kalkınma yereldeki insanların kalkınmasını sağlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerel kalkınma ile ilgili çok iyi uygulamaları var. Çocuklara ‘Süt Kuzusu Projesi’nin başarıyla gerçekleştirilmesi yerel kalkınmaya destek sağlamaktır.” dedi.



Öğrencilerin sorularını yanıtladılar
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da ilçede, özellikle kadınlara yönelik yaptığı projeleri anlattığı konuşmasının ardından , Citta Slow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem, “Sakin şehir” ile ilgili merak edilenleri öğrencilere aktardı. Konuşmanın son bölümünde söz alan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman ise global dünyanın içinde bulunduğu durumu ve çalışma ekonomisinde yerel kalkınmanın önemine değindi. Panel soru ve cevap bölümüyle sona erdi. 

Teşekkür plaketi verildi
Panelin sonunda Harita ve Kadastro Mühendisleri İzmir Şubesi adına panelin konuşmacılarına birer plaket verildi. Başkan Selvitopu’na teşekkür plaketini Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencisi Ruken Yılmaz verdi. Yaz kampına 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.