Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
PM toplantısının ardından yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerini açıklayacak

PM toplantısının ardından yeni Merkez Yönetim Kurulu üyelerini açıklayacak

CHP’nin yeni Parti Meclisi (PM) üyeleri, ilk toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın yapacak.

  • Ege Postası
  • 27.07.2012 - 17:40
 ANKARA- Kılıçdaroğlu toplantının ardından yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini açıklayacak.CHP’nin 34. Olağan Kurultayının ardından, gözler Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi (PM) üyeleri arasından belirleyeceği yeni MYK’da. Kurultayda seçimleri yapılan PM listenin kesinleşmesinin ardından, CHP’nin yeni Parti Meclisi (PM) üyeleri, ilk toplantısını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın yapacak. CHP 34. Olağan Kurultayı’nda seçilen PM üyeleri yarın saat 10.00’da CHP Genel Merkezi’nde toplanacak. PM üyeleri toplantı öncesinde ise Anıtkabir’i ziyaret edecek.

Toplantı Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması ile başlayacak ve ardından basına kapalı olarak devam edecek. Daha çok tanışma toplantısı olarak nitelendirilen toplantının ardından ise Kılıçdaroğlu yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) açıklayacak.

CHP tüzüğüne göre, genel başkan MYK’yı, PM üyeleri arasından seçeceği isimlerden oluşturuyor. Yine parti tüzüğünde, MYK üye sayısının genel başkan dahil en az 17 kişiden oluşacağı belirtilirken bir üst sınır bulunmuyor. Bu durumda, Kılıçdaroğlu’nun MYK üye sayısını artırabileceği ifade ediliyor. Bunun için Kılıçdaroğlu’nun MYK’nın üye sayısının artırılmasını PM’nin oyuna sunması gerekiyor.

-KILIÇDAROĞLU’NDAN DÖRDÜNCÜ MYK-

22 Mayıs 2010’da yapılan kurultayda CHP Genel Başkanı olan Kılıçdaroğlu, iki yıllık genel başkanlık döneminde yarın dördüncü kez yönetim kadrosunu belirleyecek.

CHP Lideri, partisini yerel seçimlere hazırlayacak yeni kadrosunu oluşturmak için hafta boyunca titizlikle çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun yeni MYK’sında en çok merak edilen ise, partide “ikinci adam” olarak anılan Nihat Matkap ve yakın çalıştığı isimlerden olan Erdoğan Toprak ile yola devam edip etmeyeceği. Kılıçdaroğlu, her iki isimle yıl boyunca yakın çalışmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.