Dolar 32,3548
%-0.01
Euro 34,7870
%-0.01
Altın 2.395,700
%-0.05
Bist-100 10.265,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kirazlı Turan hem güldü, hem güldürdü

Kirazlı Turan hem güldü, hem güldürdü

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 15 Mayıs'ta yüz nakli olan İzmir Kirazlı Turan Çolak, basının karşısına çıktı.

  • Ege Postası
  • 27.07.2012 - 17:35
 Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 15 Mayıs'ta yüz nakli olan İzmir Kirazlı Turan Çolak, basının karşısına çıktı. Mor salonda gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, Prof. Dr. Koray Coşkunfırat, Uzman Dr. Ahmet Duymaz, Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Geçici, Mikrocerrahi Derneği Başkanı Prof. Ferit Demirkan, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Murat Topalan ve Prof. Dr. Sühan Ayhan katıldı. Mikrocerrahi Derneği Başkanı ve üyeleri, Turan Çolak'a dünyanın en kapsamlı ve en güzel yüz nakli ameliyatının yapıldığını açıkladı. Bu naklin ardından Türkiye'nin dünya tıbbında lig atladığı ifade edildi.

YÜRÜDÜ GELDİ

Turan Çolak, tedavi gördüğü üçüncü kattan Ömer Özkan ve diğer hocalar ile birlikte toplantının yapılacağı 6'ıncı kattaki salona yürüyerek geldi. Prof. Dr. Ömer Özkan, "Naklin ardından 75'inci gün karşınızdayız. Sorunsuz bir şekilde bu dönemi atlattık. En ufak sorun yok. Şu anda yüzünü hissetmeye, mimikleri oluşmaya başladı" dedi. Özkan, ayrıca Turan Çolak'ın gözlerinin artık kendisinin rahatlıkla açabildiğini, 3-4 ay sonra kaslarında sinirler oluşunca rahatlıkla kapama işlemini de yapabileceğini aktardı. Turan'ın gözlerindeki ince hortumların ise gözyaşı aksın diye konulduğunu söyledi.

Mikrocerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ferit Demirkan da, Turan Çolak'a bugüne kadar dünyada yapılan en kapsamlı nakillerden birinin gerçekleştiğini açıkladı. Camia olarak bu naklin yüzlerini güldürdüğünü de belirten Demirkan, "Ekibi tebrik ediyorum. Bu başarılar bizi dünya çapında önemli bir yere getirdi. Bu ameliyatların devam etmesi gerekli" dedi.

Çok mutlu olduğu gözlenen Turan Çolak ise, nakli gerçekleştiren Ömer Özkan ve ekibine teşekkür etti. Yüzü bağışlayan 19 yaşındaki lise öğrencisi Uşaklı Tevfik Yılmaz'ın ailesine de teşekkür eden Çolak, "Hayatımda çok değişiklik oldu. Naklin ardından dünyalar benim oldu. Aynaya baktığımda dondum kaldım. Bu kadar güzel olacağını bilmiyordum. Annem babam beni gördüğünde şaşırdı. Annem, 'Oğlumu yolda görsem tanıyamam' diyerek mutluluk gözyaşı döktü" dedi.

Uğur Acar'dan Çolak'a destek

İlk yüz naklinin yapıldığı Uğur Acar da, Turan Çolak'ın yanına gelip destek verdi. Turan'a her konuda yardımcı olmak istediğini söyleyen Acar, "Onun yüzü de çok harika oldu. Onu görünce imreniyorum. Onun şu an ne hissettiğini en iyi ben bilirim" dedi. Toplantının ardından operasyonu gerçekleştiren ekip ile Turan Çolak ve Uğur Acar birlikte objektiflere poz verdi. Turan Çolak'ın haftaya İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Sırımlı köyündeki anne babası ve yakınlarını ziyaret edeceği öğrenildi. (YENİASIR)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.