Dolar 32,3888
%-0.1
Euro 34,6076
%-0.56
Altın 2.387,780
%-1.94
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel mekanda özel sergi

Özel mekanda özel sergi

Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi, özel bir sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Diş Hekimi Faruk Müftüoğlu, 26. kişisel sergisini Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde açtı. Açılış kurdelesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Olgun Atila ve Ressam Faruk Müftüoğlu birlikte kesti.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 11:39
İZMİR-Diş Hekimi Faruk Müftüoğlu, 26. kişisel sergisini Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'nde açtı. Guaj ve suluboya resimlerden oluşan serginin açılış kurdelesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Olgun Atila ve Ressam Faruk Müftüoğlu birlikte kesti.

Dramalılar Köşkü'ne övgü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Faruk Müftüoğlu'nu kutlayarak hem meslek hem de sanat yaşamında başarılar diledi. Bornovalılar ve İzmirli sanatseverleri sergiye davet eden Kocaoğlu, "Bu sergi ve Dramalılar Köşkü mutlaka görülmeli. Böylece karşılıklı bir tanıtım alışverişi olur" diye konuştu.

Ressamların sahnelerinin böylesi mekanlar olduğunu ifade eden Faruk Müftüoğlu, "Her ressam eserlerini böyle bir yerde sergilemek ister. Dramalı Köşkü, genç ressamlar için de itici bir güç, çok güzel bir mekan. Burayı bize açan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Dramalı Köşkü'nü daha etkin bir şekilde kullanmak istediklerini söyledi. Sergiyi gezdirerek eserleri hakkında bilgi verdiği Müftüoğlu'nun, Bornova'da yaşadığına dikkat çeken Atila, "Böylesi bir sergiye ev sahipliği yapmak bizim için büyük mutluluk" dedi.

Bornova Belediyesi'nin ev sahipliğinde sanatseverlerle buluşan ve 53 eserin bulunduğu sergi, Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi'nde 21 Eylül'e kadar gezilebilecek.

Faruk Müftüoğlu Kimdir'

1925 yılında Rize Ardeşen'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1981 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. Resim çalışmalarına Trabzon Lisesi'nde okurken başladı. Pek çok karma sergiye katıldı ve kişisel sergi açtı. İlk resimlerde yağlı boya çalışırken, son sergilerinde sulub
oya ve guaj boyaya ağırlık vermeye başladı. Bir çok dergi için karikatür de çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.