Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitime örnek destek

Eğitime örnek destek

Balçova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı’nı (LYS) kazanan Balçovalı öğrenciler ve aileleri bir araya geldi. Anlamlı gecede dereceye giren ilk 4 öğrenci bilgisayar almaya hak kazanırken diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 09:23
 Eğitim kurumlarına ve öğrencilere yaptığı desteklerle, eğitimin kalitesini artırmayı hedefleyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  2014 LYS’de başarılı olan 330 öğrenci ve aileleri ile bir araya geldi. Balçova Termal Otel’de düzenlenen geceye belediye meclisi üyeleri ile katılan Başkan Çalkaya Üniversiteyi kazanan tüm öğrencileri tek tek tebrik etti.

 

Bu yıl beşincisi düzenlenen etkinlikte Balçova’da eğitim gören ve 2014 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda 4 yıllık örgün öğretim kurumunda okumaya hak kazanan öğrenciler, tek tek anons edilerek sahneye çağrıldı. Kendi puan türlerinde en yüksek puanı alan ilk dört öğrenci Atilla Oğuz Dağcılar, Helin Özbeytemur, Orhan Berk Aksoğan ve Sefa Deveci bilgisayar almaya hak kazanırken, diğer öğrencilere de birer plaket ve kalem seti hediye edildi. Ayrıca şehir dışında okul kazanan tüm öğrencilerin bu illere bir gidiş-dönüş bileti de Balçova Belediyesi tarafından karşılandı.


Amaçlarının Balçova’da üniversite kazanan öğrencilere ve ailelerine yalnız olmadıklarını hissettirmek olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Çocuklarımızın yaşamda başarılı olmaları için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Okul Öncesi eğitimden üniversiteye kadar çocuklarımızın yanındayız. Onlar ne kadar başarılı olursa Türkiye’nin geleceği de o kadar parlak olur ve güvencede olur” dedi. Öğrencilere bir de nasihatte bulunan Başkan Çalkaya “Sizler ailelerinizin zor imkanları ile bu başarıları elde ettiniz. Sizlerden isteğim bir gün bu ülkede yönetici koltuklarına geldiğinizde kullandığınız bütçelerden en önemli payı eğitime ayırın. Sizin gibi zor şartlarda okuyanlara her zaman adaletli davranın” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.