Dolar 32,3087
%0.11
Euro 35,1447
%0.17
Altın 2.466,300
%-0.06
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel Balım Sultan Vakfı Kutlu Aktaş Huzurevi Kapatıldı

Özel Balım Sultan Vakfı Kutlu Aktaş Huzurevi Kapatıldı

Vali Kıraç “ İzmir EXPO 2020’ya aday, marka bir şehir, İnsan onuru ve sağlığına aykırı hiçbir görüntüye müsaade edemeyiz. Her alanda örnek kent olmak zorundayız” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2012 - 11:28
İZMİR-  İzmir’in Tire ilçesinde faaliyet gösteren Balım Sultan Vakfı Özel Kutlu Aktaş Huzurevi Valilik kararıyla kapatıldı.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce sağlanan görüntüleri izleyen Vali Kıraç, yaşlılarımıza saygıda, bakımdan ödün verilemeyeceğini söyledi.

Balım Sultan Vakfı Özel Kutlu Aktaş Huzurevi’nin uzun süreden beri yakından izlenildiğini, yapılan denetimler sonucu defalarca yazılı olarak uyarıldığını belirten İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlgili birimlerce bize ulaştırılan görüntüler karşısında çok büyük bir üzüntü yaşadım. İnsan onuruyla örtüşmeyen,  insanca yaşama hakkına aykırı, hijyenik olarak sorumluluğunu yerine getirmeyen bu kurumun derhal kapatılmasını istedim. İzmir EXPO 2020’ye aday bir kent, bizim ana temamız sağlık ve sağlıklı yaşam, bütün kamu ve özel kurumları, insana dair hizmet üreten birimleri, vakıfları daha duyarlı olmaya çağırıyorum.

Söz konusu yaşlılarımızın bakımı olunca bundan asla ve asla ödün veremeyiz.  İlgili kurumlara kesin talimat verdim.   Yaşlılarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza hizmet üreten kurumlar, ilgili bakanlığımızın belirlediği yönetmenliklere titizlikle uymaları gerekiyor.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce İzmir valiliğine sunulan raporda;  Balım Sultan Vakfı Özel Kutlu Aktaş Huzurevi’nde yapılan tespitler 4 sayfalık rapor halinde özetleniyor.

 Valilik, Huzurevindekalan bakımamuhtaç 37yaşlı ve özürlünün bakımını, tedavisini  başka kurumlarda sürdürme kararı aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.