Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Otoyola gişe istediler

Otoyola gişe istediler

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde yerel yönetimler ve iş dünyasının temsilcileri, İzmir- Aydın Otoyolu'nda Torbalı gişelerinin dört kilometre geriye alınmasını, giriş çıkış için yeni bağlantı yolu yapılmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 10:20
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na verilecek raporda yöneticiler, gişelerin geriye çekilmesi ile 43 fabrikalık OSB'ye, 5000 yıllık Metropolis Antik Kenti'ne ulaşımın kolaylaşacağını savundu. 

İZMİR- Torbalı'da yerel yöneticiler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan İzmir- Aydın Otoyolu'ndan OSB'ye bağlantı yolu yapılmasını istedi. Mevcut durumda otoyoldan OSB'ye ulaşabilmek için Torbalı çıkışından çıkıp 22 kilometre gitmek gerekiyor. Oysa bağlantı yapılırsa bu yol, 2 kilometreye düşmüş olacak. Otoyol gişelerinin 4 kilometre geriye alınması ve bağlantı yolu yapılması, 43 fabrikanın kurulacağı Torbalı OSB'nin yanı sıra 5000 yıllık geçmişe sahip Metropolis Antik Kenti ile günde 300 kamyonun giriş- çıkış yaptığı Uyuzdere'deki mıcır tesislerine de ulaşımı kolaylaştıracak. 

Torbalı OSB Başkanı Muhsin Dönmez, Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Buluş, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve Kültür Turizm Bakanlığı Metropolis Antik Kenti Temsilcisi Belgin Okuducu'nun biraraya gelerek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı için rapor hazırladı. Yerel yöneticiler raporda, 10 bin kişiye istihdam sağlayacak 43 fabrikanın yanısıra tur operatörlerinin kapsama aldıkları Metropolis Antik Kenti'ne ve mıcır tesislerine ulaşımın kolaylaşacağını savundu. 

"TRAFİK FELÇ OLUR"
Torbalı OSB Başkanı Muhsin Dönmez, "Son parselimizi sattık. Fabrikalarımız yapılmaya başladı. Bu aşamada İzmir- Aydın Otoyolu'ndan giriş-çıkış verilmesi fabrikalar için çok önemli. Çünkü bu firmalar buraya geldiğinde Torbalı merkezi bu trafiği kaldırmaz. Torbalı trafiği İZBAN'ın da gelmesi ile zaten yoğunlaşacak. İZBAN için yapılan geçitler, ağır tonajlı araçların aynı anda geçmesi için yeterli donanımda değil. Torbalı OSB'ye gişe konup, kavşak düzenlemesi de yapılırsa sorun çıkmaz. Bizim amacımız ilçe trafiği felç olmadan önlem almak" dedi. Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun da iki yıla kadar OSB'de tüm fabrikaların tamamlanacağını vurgulayarak, ilçe trafiğini rahatlatmak için bu önlemin zorunlu olduğunu belirtti. Olgun, Metropolis'in de tur kapsamına alındığına dikkat çekerek, özellikle Efes Antik Kenti'nden gelecek turistler için de ulaşımın kolaylaşacağını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.