Dolar 32,2912
%-0.59
Euro 34,6617
%-0.41
Altın 2.409,320
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oryantiring Festivali renkli görüntülerle son buldu

Oryantiring Festivali renkli görüntülerle son buldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Anadolu Oryantiring Festivali” etkinlikleri son buldu. Gaziantep’in yanı...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:25
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Anadolu Oryantiring Festivali” etkinlikleri son buldu.

Gaziantep’in yanı sıra Türkiye’nin birçok ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite kurumları ile spor kulüplerinin, sporcuların katıldığı oryantiring yarışmaları 3 gün sürdü. Türkiye’nin değişik bölgelerinden 26 üniversiteden toplam 57 takım ve 868 sporcunun katıldığı yarışmalar kıyasıya geçti.

Türkiye’de yapılan enteresan ve ender bir aktivite olan oryantiring, sporculara çeviklik, hız ve zeka gibi beceriler kazandırıyor. Bunun yanı sıra harita okuma, yön bulma gibi konularda da sporculara bilgi katıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Anadolu Oryantiring Festivali” adı altında gerçekleştirilen yarışmalar, Bey Mahallesi, Burç Ormanları ve Gaziantep Kalesi çevresinde gerçekleşti. Gece ve gündüz olmak üzere yapılan oryantiring yarışmalarında sporcular ilk kez gece yarışmanın hazını yaşadı. Kültür yolu ve Gaziantep Kalesi altından gerçekleştirilen yarışmalarda sporcuların hem kentin doğal güzelliklerini görme fırsatı bulduğu hem de yarışma ile tecrübe kazandıkları ifade edildi.

Gece şehirde oryantiring yapılan Türkiye’nin ender kentlerinde biri olduklarını ifade eden Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, “Bu açıdan sporcular ilk kez gece yarışmanın farklı bir duygu olduğunu gördüler. Eminim sporcularımıza bilgi ve beceri anlamında bir şeyler kattığımızı düşünüyorum. Bu organizasyonumuza katılan tüm eğitim kurumları ve bireysel yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Bir sonraki festivalimizin daha geniş kapsamlı olacağını ümit ediyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.