Dolar 32,2912
%-0.59
Euro 34,6617
%-0.41
Altın 2.409,320
%-0.55
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beşiktaş'ta Başkan Orman'dan kupa talebi

Beşiktaş'ta Başkan Orman'dan kupa talebi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbol direktörtörlüğü görevine getirilen Önder Özen'in basına tanıtıldığı ve imzaların atıldığı toplantıda önemli açıklamalar yaptı.Akaretler'deki kulüp binasında çok sayıda basın...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 13:17
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, futbol direktörtörlüğü görevine getirilen Önder Özen'in basına tanıtıldığı ve imzaların atıldığı toplantıda önemli açıklamalar yaptı.

Akaretler'deki kulüp binasında çok sayıda basın mensubunun katıldığı toplantıda konuşan Başkan Fikret Orman, "Büyük kulüp olmak farklı şeydir. Beşiktaş büyük kulüptür. Beşiktaş'ta oynadığımız rakiplerin taraftarı kadar Beşiktaş takımını karşılamaya giden taraftar vardır. Dünyanın her yerinde böyledir. İnsanların egosonu tatmin etmek için futbolla ilgilenmek yapabilecekleri bir iş değildir. Milyonlarca dolarların, milyar dolarlara varan bir konumdur artık. Dünyanın her yerindeki uygulamalar bizim başlattığımız uygulama şeklidir." dedi.

AVRUPA'DA KUPA KALDIRMAK İSTİYORUM

Başkan Fikret Orman, kendisinin başkan olmasının en önemli nedenlerinden birini de açıklarken, "Ben, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde başkan olmamdaki ana hedeflerimden birisi; Avrupa'da kupa kaldırmak istiyorum. Başkan olarak tam anlamıyla kurumsal yapı üzerinde bu kupayı kaldıracağıma inanıyorum. Bu kupayı biz kaldıracağız. Türkiye'de de Avrupa'da kaldıracağız; bizim içimizdeki hırs budur." diye konuştu.

Başkan Fikret Orman, basın mensuplarının sorularını da cevaplarken önemli ifadeler kullandı. Başkan Orman, Türkiye'de bir ilke imza atacak karara da yer verdiği açıklamasında, teknik direktörü kimin seçeceği sorusuna da açıklık getirdi. Başkan Orman, şöyle konuştu:

"Teknik direktör, futbol direktörüne bağlı çalışacak. Futbol direktörü de Yönetim Kurulu'na karşı sorumludur. Tabii ki futbolun yapılanmasında Futbol A Takımı'nın teknik direktörü çok önemli noktadır. Bununla alakalı çalışmalar, görüşmeler futbol direktörü tarafında yapılacaktır. Avantajlarıyla dezavantajları Yönetim Kurulu'na sunulacak, bu avantaj ve dezavantajlara göre karar verecek, yönlendirici ve fikrin gerçek sahibi futbol direktörüdür.

Yönetim Kurulu bu fikri onaylayacak makamdır. Futbolla akalalı ne varsa iyisi, kötüsü sorumlusu otomatik olarak futbol direktörüdür. Futbol A Takımı'nın hocasının işi Futbol A Takımı'dır. Biz de genel itibariyle futbolun teknik direktörü her şeyle sorumlu gibidir. Futbol A Takımı'nın sorumluluğu ağır bir yüktür. Kendi ekibiyle esas işi A Takımı sorumluğu olacaktır ve çalışacağı kişi Önder Bey'dir."

SEÇİMLİ GENEL KURUL HAKKINDA

Başkan Fikret Orman, Seçimli Genel Kurul ve 2. başakn ile yönetim kurulunda yapılması planlanan değişikliklerin olup olmayacağı ile ilgili sorulara da cevap verirken, "Ahmet Nur Çebi Bey, inanılmaz derecede başarılı bir yöneticimizdir. Bugüne kadar Beşiktaş'ta bir şeyler yapıldıysa bunda emeği olan Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber Ahmet Nur Çebi Bey'in payı çok büyüktür. Kendisiyle rahat çalıştık. Çok iyi bir ekip oluşturduk; kendisiyle çalışmaktan Beşiktaş Başkanı olarak çok mutluyum." diyerek, şöyle devam etti:

"Ayrıca Ahmet Kavalcı Bey geçen sene inanılmaz performans göstermiştir. Futbol A Takımı'nın başarılı sezon geçirmesinde büyük payı vardır. Deniz Atalay Bey, Tamer Bey eski ve kader birliği arkadaşlarımızdır; beraber de olacağız inşallah. Beşiktaş gibi büyük bir kulüpte bu ekiple çok önemli adım attığımızı düşünüyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.