Dolar 32,2092
%-0.2
Euro 35,0719
%-0.04
Altın 2.504,000
%1.53
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Operasyonda 5'inci gün: 8 kişi  serbest 13 tutuklama

Operasyonda 5'inci gün: 8 kişi serbest 13 tutuklama

İzmir Kaçakçılık ve Organize Polisi tarafından İzmir merkez olmak üzere 3 ilde gerçekleştirilen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 23 kişiden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyon kapsamında hakkında arama kararı çıkarılan ve operasyondan bir süre sonra polise teslim olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay sorgusunun ardından bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 28.12.2012 - 17:45
İZMİR -Organize suç örgütü kurarak, tehdit, yaralama, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, ihaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık gibi birçok suça karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 23 kişi, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 8'i Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 15 kişi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 

Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 15 şüpheliden aralarında çete lideri olduğu öne sürülen Avukat D.A.'nın da bulunduğu 13'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen ve eş zamanlı operasyonlardan bir süre sonra polise teslim olan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın sorgusunun halen devam ettiği öğrenildi. Alabay, sorgulanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İZMİR’in de aralarında bulunduğu üç ilde, organize suç örgütü kurarak ihaleye fesat karıştırma, tehdit, yaralama, adli yargılamayı etkileme, rüşvet gibi olaylara karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınarak adliyeye sevkedilen şüphelilerin, dolandırıcılık olayının ardından elde ettikleri 1 milyon 830 bin lirayı taşıdıkları sıradaki görüntüleri de ortaya çıktı.

ALABAY TESLİM OLDU HABERİ İÇİN
 TIKLAYINIZ


8 KİŞİ SERBEST
Bu arada, çetenin askeri personelin taşınması için girdikleri ihalelerde karar veren bir yarbay ile bir albayı otellerde ağırlayıp etkiledikleri de iddia edildi. Yarbay ve albayın da bu nedenle savcıya şüpheli sıfatıyla ifade verecekleri bildirildi.

Kent genelinde özellikle de Karşıyaka ilçesinde, organize suç örgütü kurarak faaliyet gösteren bir grubun varlığı ihbarları üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 1.5 yıl süren takibin ardından eş zamanlı yaptığı baskınlarda liderliğini Avukat D.A.'nın yaptığı ileri sürülen
 29 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında aranan  CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Adnan Alabay'ında teslim olmasının ardından başlayan soruşturması kısa bir süre önce sona erdi. Şüphelilerden 6’sı polisteki ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aralarında D.A.’nın da bulunduğu 23 kişi ise, dün adliyeye gönderildi. 23 zanlıdan 8’i, savcıya verdikleri ifade sonrasında serbest bırakıldı, 15 zanlı ise mahkemeye sevkedildi.

AVUKATLAR SÜREKLİ GÖRÜŞÜYOR
Bu arada avukatların sık sık son durumu hakkında bilgi aldığı ve görüştüğü Alabay'ın kesinlikle istifa etmeyi düşünmediğini, suçsuz olduğunu, adaletin er geç tecelli edeceğini dile getirdiği öğrenildi.

DOLANDIRICILIK GÖRÜNTÜLERE DE ORTAYA ÇIKTI

Bu arada çete elemanlarının, kuyumculuk yapan A.C. ve A.C. kardeşleri, sahte kimlikle gayrimenkul satışı yaparak dolandırmalarının ardından aldıkları 1 milyon 830 bin lirayı taşıdıkları sırada çekilen görüntüler de ortaya çıktı. Çete elemanlarından birisinin iki çanta içerisindeki parayı avukatlık bürosundan aldıktan sonra yöneticilerine götürdüğü belirlendi. Bu sırada çekilen güvenlik kamerası kayıtları da, polisce tek tek elde edildiği belirlendi.

SUBAYLARA KADIN RÜŞVETİ

Servis sektöründe de faaliyet gösteren çete elemanlarının, askeri personelin taşınması ihalelerinde kendilerine yardım etmesi için muvazzaf subaylardan da yardım aldıkları saptandı. Çetenin askeri personelin taşınması için girdikleri ihalelerde karar veren bir yarbay ile bir albayı otellerde ağırlayıp etkiledikleri, kadın gönderdikleri iddia edildi. İhalelerde çeteye yardım eden iki subayın önümüzdeki günlerde şüpheli sıfatıyla savcıya ifade verecekleri bildirildi



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.