Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet partili hukukçular Bangladeş’ten döndü

Saadet partili hukukçular Bangladeş’ten döndü

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde 20-24 Aralık tarihleri arasında Bangladeş’in başkenti Dakka’da temaslarda bulunan hukukçulardan oluşan heyet yurda döndü.

  • Ege Postası
  • 27.12.2012 - 13:37
İZMİR-   Dakka ziyaretleri hakkında bilgi veren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve İzmir İl başkanı Av. Bayram SAKARTEPE , 91 yaşında rahmetli Erbakan’ın da arkadaşı Gulam AZAM’ın idamla yargılandığı davayı gözlemci sıfatıyla izlemek için Bangladeş’e gittiklerini ifade etti. Bu ziyaretlerde davanın tüm taraflarını objektif olarak dinleyerek, tarafsız bir tutum sergilediklerini ifade etti.

Öncelikli olarak, muhalefet partilerinden Cemaat-i İslami üyelerinden tutuklu bulunan dokuz kişiden aralarında Gulam AZAM’ın da yargılandığı davada, Ana Muhalefet Partisi BNP üyesi iki kişi ve bir de bağımsız olmak üzere toplam on iki sanık idamla yargılanırken, yaklaşık dört bini aşkın kişi de siyasi nedenlerden dolayı tutuklu olarak yargılanıyor. Hali hazırda tutuklamalar devam ediyor.

Heyet, ilk olarak davanın savunma avukatları ile bir toplantı yaparak bilgi aldı. Daha sonra Ana Muhalefet Partisi BNP’yi ziyaret etti. Ziyaretin ardından aynı gün sanıklar aleyhinde şahitlik yapan, iktidar yanlısı avukat Sultana KEMAL ile görüşüldü.

Görüşmelerine hız kesmeden devam eden heyet, Dış İşleri’nden Sorumlu Başbakanlık Başdanışmanı Cevher Rizvi ve Başsavcı Gulam Arif Tubu ile görüştü. Bangladeş Adalet Bakanı hukukçulardan ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan heyeti ayrıca kabul ederek dava ile ilgili bilgilendirdi.

24 Aralık Pazartesi günü görülmekte olan davanın bir kısmını izlemek üzere duruşma salonuna girdiklerini ifade eden SAKARTEPE, duruşmaya ara verildiğinde salonda bulunan Gulam AZAM ile de görüştüklerini söyledi.
Bangladeş ziyareti ile ilgili tespitleri ayrıca hazırlayacakları rapor ile kamuoyuna duyuracağını ifade eden SAKARTEPE, “gezide katkısı bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne, Uluslararası Hukukçular Birliğine, Devlet Eski Bakanı Lütfi ESENGÜN’e, Eski Milletvekilleri Suat PAMUKÇU ve Hüsnü TUNA’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.