Dolar 32,2881
%-0.15
Euro 34,7587
%-0.15
Altın 2.397,710
%0.17
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te Kurslar Başlad

Menderes'te Kurslar Başlad

Menderes Belediyesi tarafından lise ve üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler için başlatılan ücretsiz kurslara ilgi yoğun oldu. Kursların başlamasıyla birlikte öğrencilere eğitim kitapları da belediye tarafından ücretsiz dağıtıldı.

  • Ege Postası
  • 11.11.2014 - 10:32
Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Menderes Belediyesi, lise ve üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlanan öğrenciler için ücretsiz eğitim kurslarını hayata geçirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol ile 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleşen eğitimlere öğrencilerin ilgisi de yoğun oldu. İlçede ilk kez gerçekleştirilen uygulamaya ilk etapta 700’den fazla öğrenci katılım gösterdi. Uygulama kapsamında öğrencilere belediye tarafından ücretsiz eğitim kitapları da dağıtıldı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Savaş’ın birlikte dağıttığı kitaplar ile öğrenciler geleceğe daha emin adımlarla hazırlanacak.        

Bakanlık onaylı

Öğrencilere dağıtılan eğitim kitaplarının müfredata uygun olduğunu kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Hem 8. sınıf hem 12. sınıf öğrencilerimize soru bankası ve konu anlatımlı kitaplar belediyemiz tarafından ücretsiz olarak verildi. Kitaplar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay almış, çocuklarımızın eğitimine katkı koyacak şekilde hazırlanmıştır. Onların zorlu eğitim süreçlerinde girecekleri sınav maratonunda bir adım önde olmaları için
elimizden gelen her türlü desteği gösteriyoruz “ dedi.

Ayrım yok

Kurslardan ilçedeki 8. ve 12. sınıflarda okuyan her öğrencinin faydalanabileceğini kaydeden başkan Soylu, “  Projeyi hayata geçirirken sadece bir kesim öğrencilerimizi düşünerek hareket etmedik. Sınava hazırlanan bütün öğrenci kardeşlerimin faydalanabileceği bir uygulamayı hayata geçirdik. Artık Menderes’te hiçbir öğrenci kardeşim eğitim konusunda sıkıntı yaşamayacak. Öğrencilerimizin kurslara gösterdiği ilgi doğru bir iş yaptığımızı ortaya koydu. Uygulamayla ilk etapta 700’den fazla öğrenci kardeşim eğitim görmeye başladı. Bu sayı gün geçtikçe artış gösteriyor. Tabii bu durum bizi de mutlu ediyor” diye konuştu.

MEGEM hazırlanıyor

Gençler için yaptırılan eğitim merkeziyle alakalı bilgide veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Gençler bizim her şeyimiz. Onların iyi bireyler olması aileleri kadar bizim de en büyük arzumuz. Onlar için her zaman görevimizin başındayız. Bu kapsamda gerçekleştireceğimiz ücretsiz kurslar için Menderes Gençlik ve Eğitim Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. İnşaatı süren merkezin yeni yılda tamamlanmasını planlıyoruz. İnşallah tamamlandığında İzmir’in en modern eğitim tesisini Menderes’e kazandırmış olacağız “ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.