Dolar 32,3041
%-0.1
Euro 34,8253
%0.04
Altın 2.410,030
%0.69
Bist-100 10.229,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kira krizi Büyükşehir Meclisi'ne taşındı!

Kira krizi Büyükşehir Meclisi'ne taşındı!

Yaklaşık 20 bin TL’yi bulan kira borçları nedeniyle icra şoku yaşayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin yaşadığı sıkıntı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısına taşındı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ıncı ölüm yıldönümünü nedeniyle saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında, yaşanan kira krizi masaya yatırıldı.

  • Ege Postası
  • 10.11.2014 - 21:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kasım ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi ile belediye arasında yaşanan kira krizi gündeme taşındı. AK Parti grubunun eleştirileri ile tepki gösterdiği durum karşısında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Kanunlara uymak zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere bakışı ve çalışmaları bellidir” diyerek yanıt verdi.
 
 "
Kira krizinde sonra perde: İlk icra" Haber için tıklayınız


DOĞAN “ENGELLİYE SAHİP ÇIKALIM” DEDİ, KİRA KRİZİNE ÇÖZÜM İSTEDİ
Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi arasında yaşanan kira krizini gündeme taşıyan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Kamu yararına faaliyet gösteren bir dernek kapı önüne koyulmak istenmektedir. Kendileri ile görüşerek dertlerini dinledim ve Başkan Kocaoğlu’na birtakım şeyler aktarmamı istediler. İki yıldır Sayın Başkan ile görüşmek istiyorlar ve randevu talepleri bir türlü gerçekleştirilmemiş. Sürekli olarak basın üzerinden çağrıda bulunmak zorunda kalıyorlar. Gönüllerini almak ve birinci elden taleplerini dinlemek için kendileri ile irtibat kurulmasından yanayız. Belediyeden talepleri, biz bu kiraları ödeyelim, hukuka uyalım ama diğer kamu yararına derneklerde olduğu gibi bize de bundan sonra kiralarda indirim yapılmasıdır. Kamu yararına, topluma dönük hizmetler varsa kira bedelleri düşük tutulsun. Türkiye’de örnekleri incelediğimizde, Samsun’da aylık 50 TL, Kastamonu’da belediye yıllık 2 bin 400 TL’ye eski belediye binasını aynı Sakatlar Derneği’ne kiraya vermiş. Bu arkadaşları çağırın görüşelim, kira bedellerini meclisten geçirelim” dedi.
 
“SAPLA SAMAN BİRBİRİNE KARIŞIYOR”
AK Parti’li Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan “Bizim bu dernekle ilgili bir sorunumuz yok. Kiracı ve mülk sahibiyiz. İş yerlerini ihale yolu ile kiraladılar ve kendileri bizim kiracımız. Hukuki işlem yapılmadığı takdirde belediye görevlisi arkadaşlara zimmet çıkıyor. Hükümetin son yaptığı düzenlemeler bu yer tahsislerini de zorlaştırdı. Kamu yararına faaliyet gösteren bir dernekse ve ortak hizmet projesi varsa belediye derneğe ücretsiz yer tahsis edilebiliyor. Sapla saman karıştırılıyor. Bu olay tamamen mülk sahibi ve kiracı ilişkisidir. Ve bunun da çizgileri kanunla belirtilmiştir. Bu kira bedelini ödemezlerse, bunu onların yerine memurlar öder. Yasal durum budur, bunu dışında yapılabilecek bir şey yoktur. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerle ilgili çalışmalarını herkes takip ediyor. Engelsİzmir’i gerçekleştiren tek kenttir” dedi.
 
“GÖLCÜK SOKAKLARI YAŞANAMAZ HALE GELECEK”
Oturum sırasında söz alan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise Gölcük’teki kanalizasyon ve arıtma sıkıntısına çözüm istedi. İller Bankası tarafından karşılanan ve İZSU’ya devredilecek arıtma ve kanal inşası projesi için 15 Mayıs tarihinde yer teslimi yapıldığını belirten Badem, “6 aylık sürede hiçbir işlem yapılmadı. Kanalizasyonun sonuna arıtma tesisi konulamadığı için proje ertelendi Çevre İl Müdürlüğü’nden kamu yararına kararı alınması gerekiyor. Arıtma tesisi kurulmaması nedeniyle bir türlü başlanamadı. İZSU’dan ricamız ve talebimiz, öncelik verilsin ve yaz gelmeden bu çalışma bitirilsin. Aksi takdirde Gölcük sokakları yürünemez ve yaşanamaz hale gelecek. İZSU’dan Gölcük’teki arıtma tesisinin incelenmesini istiyoruz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.