Dolar 32,3564
%0.06
Euro 34,8508
%0.11
Altın 2.405,790
%0.51
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mavişehir'de Kocaoğlu ikna turuna çıkacak

Mavişehir'de Kocaoğlu ikna turuna çıkacak

İzmir’de mahkemenin, Mavişehir’de bir villa sahibinin “Manzaramı bozuyor” diyerek yıkılmasını talep ettiği 2 milyon liralık su tahliye istasyonu ve setin kaldırılmasına yönelik kararının ardından Danıştay’a itiraz eden Büyükşehir Belediyesi’ne kötü haber geldi. Mahkeme, belediyenin itirazını reddetti. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hareket geçti. Kocaoğlu, semt sakinleri ile önümüzdeki günlerde toplantı yapıp, davayı açan vatandaşın davasından vazgeçmesi için ikna edilmesini isteyecek.

  • Ege Postası
  • 16.02.2013 - 18:21
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2010 yılında İzmi’de belediye, yağmurlarda ve deniz kabardığında sürekli su basan Mavişehir sahiline 2 milyon masraf ederek su tahliye istasyonu ve set yaptı. Ancak sahildeki bir villanın sahibi “Manzaram bozuldu” diyerek dava açtı. Mahkeme de set ve istasyonun kaldırılmasına karar verdi.

Karşıyaka'da 1997'de Emlak Bankası tarafından yapılan Mavişehir 2. Etap Konutları, bölge deniz seviyesinin altında olduğu için dolgu yapılarak kotunun yükseltilmesi gerekiyordu. Ancak yeteri projedeki kadar yükseltilmeyince, yağmur sularının deşarj hatları da deniz seviyesinin yaklaşık 40 santim altında kaldı ve bölge her yağmur yağdığında sular altında kaldı. Soruna sözüm arayan Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü mevcut zemin kotları yükseltilemeyeceğinden TOKİ ile bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmayla bölgeye yağmur sularının deşarjı için bir pompa istasyonu ile 1 kilometrelik bir kanal yapıldı. Ayrıca med-cezir sırasında şiddetli rüzgarda deniz kabardığında bölgeyi su basmaması için sahil bandındaki villaların önünden başlayarak, Gediz Nehri'nin eski yatağının döküldüğü yere kadar olan bölgede kıyıya 1 metre 40 santimetrelik bir set inşa edildi. Setin üzeri de bisiklet yoluna dönüştürüldü. Belediyeye yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olan projeyle bölge su baskınlarından kurtuldu.

ELİMİZDEN ALINDI!
Ancak sahildeki villalardan birinde oturan Oktay Yar, İzmir 2. İdare Mahkemesi'ne başvurarak, yapılan setin denizle insan ilişkisini yok ettiğini, görsel tüm bağlantıyı engellediğini ve kendisinin de aralarında bulunduğu bölge sakinlerinin denizden yararlanma hakkının ellerinden alındığını iddia etti. Set ve tahliye istasyonunun villaların değerini düşürdüğünü de belirten Yar, bölgedeki med-cezir yüksekliğinin en fazla yarım metre olduğunu, setin ise gereğinden fazla yüksek yapıldığını öne sürerek, ikisinin de kaldırılmasını istedi. Mahkeme tarafından atanan üniversite öğretim üyesi bilirkişiler ise istasyonun ve kanalın yoğun yağış nedeniyle oluşan suları tahliye etmek için kurulduğu, deniz kabarması sonucu oluşacak baskınların önlenmesi için yapılan setin de teknik açıdan uygun yerde inşa edildiği yönünde rapor hazırladı. İZSU da projeyi savundu. Ancak mahkeme projeyi, imar planlarında bulunmadığı için iptaline, pompa istasyonu ile kanal ve setin de kaldırılmasına karar verdi.

İTİRAZ ETTİ AMA
Büyükşehir Belediyesi mahkemenin verdiği bu karara Danıştay’da itiraz etti ancak Danıştay Büyükşehir’in itirazını reddetti. Bu kararın üzerine belediye bir üst mahkemeye itirazda bulunmaya hazırlanırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bizzat harekete geçti. Kocaoğlu önümüzdeki günlerde Mavişehir’de vatandaşlarla bir araya gelip, sorunu anlatacak. Kocaoğlu, semt sakinlerinden dava açan vatandaşın davasını çekmesi konusunda ikna etmelerini isteyecek. Başkan Kocaoğlu, “Toplantıda vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.