Dolar 32,2406
%-0.3
Euro 34,7538
%-0.16
Altın 2.387,780
%-0.24
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültür turizminde kruvaziyer rüzgarı

Kültür turizminde kruvaziyer rüzgarı

İZMİR'in, kültür başkenti olma yolunda hedefine kruvaziyer turizminin büyük katkı sağladığı belirtildi. Kültür turizmindeki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için çalıştıklarını söyleyen İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, "Kruvaziyer ile kültür turizminin önü açıldı. Biz de bu duruma katkı koymak için 3 yeni destinasyon alanını kente kazandıracağız" dedi

  • Ege Postası
  • 16.02.2013 - 17:32
İZMİR-  İzmir'e lüks gemilerle kruvaziyer turizmle gelen turistler, deniz, kum ve güneş üçlüsü yerine kentin doğal ve tarihi özelliklerini tercih etti. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kenti kültür turizminde üst noktaya taşımak için harekete geçti. Üç yeni destinasyon alanının kente kazandırılması için çalışmalara başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Torbalı Metropolis'i, Sığacık Teos'u ve Menderes Klaros'u 2013 yılının ikinci çeyreğinde ziyarete açacak.

Kruvaziyer turizminin tamamıyla kültür ağırlıklı bir yapıya büründüğünü belirten İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, bu alandaki potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için harekete geçtiklerini söyledi. İzmir'in ciddi bir tarihi zenginliği olduğunu belirten Ediz, "Kruvaziyer turizmi dünyada yeni bir açılım halini aldı. Türkiye ve İzmir bu açılımından payını alıyor. İzmir'e kruvaziyer ile gelen turistler artık sadece deniz, kum ve güneş için gelmiyor. Kültürel değeri görmek için geliyor. Ülkemiz bu konuda ciddi bir zenginliğe sahip. İzmir kültür turizm anlamında yükselen bir değer olduğundan, turistler kültür ağırlıklı alanlar için İzmir'e akın etmeye başladı" dedi.

"3 YENİ DESTİNASYON"

İzmir'de çok sayıda tarihi alana ören yeri statüsü kazandırdıklarını söyleyen Ediz, "Torbalı Metropolis'i, Sığacık Teos'u ve Menderes Klaros'u hizmete açarak İzmir'e yeni destinasyon alanları kazandıracağız. 2013 yılı içerisinde bu alanların çalışmaları bitirilerek hizmete açılacak. Bu alanlar ile turistlere kültür turizmi için yeni alternatifler sunacağız" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.