Dolar 32,5563
%0.03
Euro 34,8946
%0.08
Altın 2.434,150
%0.17
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maddi kriz fuardan etti: Karabağlar İEF'de yer almadı

Maddi kriz fuardan etti: Karabağlar İEF'de yer almadı

Bu yıl 84'üncüsü gerçekleşen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda belediyeler tanıtım ve reklam anlamında adeta birbirleri ile yarışırken, 2 No'lu Hol'de kurulan görkemli stantlar arasında Karabağlar ilçesi yer almadı. Metropol ilçelerin tamamına yakını kurdukları stantlarda vatandaşlarda buluşurken, Karabağlar Belediyesi ise yaşadığı maddi durum ve ekonomik güçlükler nedeniyle fuara katılım göstermedi. Maddi kriz fuardan etti

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 12:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemlerde borç krizi ve ekonomik darboğaz ile sıkça gündeme gelen ilçelerden Karabağlar, bu yıl da İEF'ye katılmama kararı aldı. Birçok ilçe belediyesinin görücüye çıktığı fuarda konser, reklam ve çeşitli etkinliklerden vazgeçen Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yılın ardından bu yıl da ekonomik gerekçelerle fuarda stant açmadı.

"BELEDİYELER STANTLARIYLA İEF'YE DAMGA VURDU" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
 
EKONOMİK GEREKÇELERLE KATILMADI
Benzer nedenlerle geçtiğimiz yıl içerisinde de fuara katılmaktan vazgeçen Karabağlar Belediyesi, etkinlikler ve konserlere ayrılacak bütçe, reklam giderleri, tanıtım materyalleri ve stant kiralarına harcanacak tutarlar gibi sebeplerden ötürü İEF'de yer almamıştı. Uygulanan tasarruf tedbirleri nedeniyle bu yıl da fuara katılmama kararı alan ilçe belediyesi, Konak, Karşıyaka, Bayraklı, Buca, Bornova, Gaziemir gibi metropol ilçelerin yer aldığı fuarda tanıtım yapmaktan vazgeçti.
 
SELVİTOPU "HALKIN PARASINI REKLAMA HARCAMAM" DEMİŞTİ
Son dönemde birçok projesi ve ilçe genelinde yürütülen kritik hizmetler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek alan Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yılki yerel seçimlerin ardından bir önceki dönemden kalma ağır borç yükü ile karşılaşmıştı. Sermaye artışları, dış krediler ve bir dizi tasarruf tedbirinin yanı sıra makam araçlarını satarak krize çözüm arayan ilçe belediyesi, bir yıl içerisinde ekonomik durumunu da büyük ölçüde düzelmişti. Göreve geldikten sonra karşı karşıya kaldığı borç yüküyle ilgili açıklama yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu "Halkın parası ile reklam yapmam" diyerek ilçenin tanıtım bütçesini kısmış ve ufak çaplı etkinlikler ve küçük festivaller ile hizmet edeceğini duyurmuştu. Geçmiş dönem milyarlarca lira para ayrılan konserlerden de vazgeçen Başkan Selvitopu, tanıtıma ayrılan bütçeyi ilçedeki diğer önemli hizmetlerde kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.