Dolar 32,6007
%0.39
Euro 34,8025
%0.2
Altın 2.490,160
%0.23
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ezberleri bozan ilçe Torbalı'da işsizlik bitti, bitiyor

Ezberleri bozan ilçe Torbalı'da işsizlik bitti, bitiyor

Sanayi ve tarım alanında kaydettiği gelişmeyle Türkiye kurumlar vergisi sıralamasında 5.olan İzmir’in Torbalı ilçesi işsizlik alanında yeni bir rekora imza attı. Ezberleri bozan ilçe Torbalı'da

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 11:00
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)verilerine göre 150 bin nüfuslu  Torbalı’da  40 bin sigortalı işçi,13 bin de Bağ-Kur’lu çalışan bulunuyor. Philip Morris,  Dr.Oetker, Pizza Pizza, Özgörkey, Tat, Tukaş gibi dünya çapında üretim yapan firmaların bulunduğu Torbalı’da Türkiye'deki işsizlik oranına göre tezat bir görünüm var. Türkiye genelinde işsizlik yüzde 9,3 oranında seyrederken Torbalı’da bu rakam yüzde 3 civarında.

Rekorların İlçesi Torbalı
Son olarak  EBSO’nun açıkladığı İzmir’in en büyük 100 sanayi kurulusu sıralamasında Torbalı’dan 13 firma yer aldı. Philsa her zaman olduğu gibi listenin en üst sıralarında yer alırken JTI, üretimden satış alanında 754 milyon 968 bin lira ile listeye 8. sıradan girdi. Torbalı’da da faaliyet gösteren Agromey, 253 milyon 367 bin lira üretimden satış ile İzmir’de 30, Torbalı’da ise üçüncü oldu. Pancar ve Torbalı organize sanayilerinin de yer aldığı Torbalı’da sanayi kuruluşları Ortadoğu, Afrika ülkeleri, Balkanlar ve Avrupa başta olmak üzere 150 ülkeye ihracat yapıyor. Tam 26 farklı sektörde ihracat yapan Torbalı, İzmir’in ihracat yükünün önemli bir kısmını karşılıyor. İrili ufaklı 700 işletmeye ev sahipliği yapan ilçe, 862 milyon dolar ihracatla, İzmir’in ihracatının 10’da 1’ini gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attı.
Ege İhracatçıları Birliği’nden alınan rakamlara göre, Torbalı’daki firmaların 2014 yılı içerisinde en çok tütün sektöründe ihracat yaptığı görüldü.

İLÇEYE İŞSİZ AKINI VAR ANCAK…
Torbalı, büyüyen ekonomisi ve gelişen yaşam standartları nedeniyle çevre il ve ilçedeki işsizlerinde yoğun ilgi gösterdiği bir buluşma merkezi konumunda. Torbalı Belediyesi tarafındanoluşturulan Kariyer Veri Merkezi’ne ilçedeki uluslararası marka şirketlerde çalışmak isteyen çoğunluğu üniversite mezunu gençler başvuruda bulunuyor.
Fabrikaların insan kaynakları birimleri de, belediyenin oluşturduğu bu veri tabanından yararlanıyorlar.  Belediye yetkilileri ilçede 700 dolayındaki fabrikaya son bir yılda binin üzerinden işsizi ya da  farklı alanda çalışmak isteyenleri yönlendirdiklerini belirtiyorlar.



BELEDİYE BAŞKANI NE DİYOR'
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez,  ilçede tarım ve sanayinin birada geliştiğini,  önceliklerinin toprak, hava, su gibi çevresel değerler olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Son imar düzenlemeleri ile Torbalı’da 500 dolayında yeni fabrika için potansiyel alan oluşturduk. İlçemizde işsizlik sorunu çözülmüş durumda. Şuan 150 bin dolayında nüfusumuza karşılık  53 bin  kayıtlı çalışanımız var. Bu şu anlama geliyor: Her üç Torbalılıdan biri çalışıyor. Sadece çocuklar ve yaşlılarımız çalışmıyor.  Üreten,çalışan, hoşgörü içinde,dayanışma içinde büyüyen bir ilçeyiz. Türkiye’nin bütün renkleri burada huzuru ve kardeşliği yaşıyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.