Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8098
%0.22
Altın 2.617,030
%0.24
Bist-100 9.474,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeler stantlarıyla İEF'ye damga vurdu

Belediyeler stantlarıyla İEF'ye damga vurdu

İzmir Erternasyonal Fuarı bu yıl 84. kez kapılarını açtı. İzmir’de belediyeler birbirlerinden iddialı dev stantlarla vatandaşların ilgi odağı oldu. Belediyeler stantlarıyla

  • Ege Postası
  • 29.08.2015 - 12:15
Bayraklı standına yoğun ilgi!
Bu yıl kapılarını 84’üncü kez ziyaretçilerine açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alan Bayraklı Belediyesi standını ilk gün binlerce kişi ziyaret etti. Dev stantta vatandaşlara hediyeler dağıtan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, onlarla uzun uzun sohbet etti. Karabağ, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir Fuarı’nda vatandaşlarımızla bir araya geldik. Fuar belediyemizin çalışmalarını, projelerini ve hizmetlerini halkımıza göstermek konusunda da faydalı oluyor” dedi.  
 
MADDİ KRİZ FUARDAN ETTİ: O BELEDİYE İEF'DE YOK! HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Her yıl katıldığı İzmir Enternasyonal fuarına damgasını vuran Bayraklı Belediyesi, bu yıl 3 no’lu holde kurduğu 150 metrekarelik dev standıyla yine fuarın gözdesi oldu. Stantta fuar için özel hazırlanan belediye proje, yatırım ve hizmetlerini anlatan broşürler dağıtıldı.  

BAŞKAN KARABAĞ’A YOĞUN İLGİ
Fuarın ilk gününde Bayraklı Belediyesi standında vatandaşlarla bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, tişört, kalem, şapka gibi hediyeler dağıttı. Hemşerileri ile sohbet etti. Başkan Karabağ, “Fuar sayesinde vatandaşlarımızla bir araya gelme şansını yakaladık. Onlar sordu bizler cevap verdik. Fuar belediyemizin çalışmalarını, projelerini ve hizmetlerini halkımıza göstermek konusunda da faydalı oluyor. Herkesi standımıza bekliyoruz” dedi.

KARİKATÜR VE SOĞUK HEYKEL ÇALIŞMASI
Her gün farklı bir etkinliğin düzenleneceği fuar kapsamında ünlü karikatürist Lütfü Çakın ziyaretçilerin karikatürlerini farklı çizim teknikleri resmedecek. Stantta ayrıca soğuk heykel çalışması yer alacak.



BORNOVA STANDINDA BİLİM ŞOVU
  
Bornova Belediyesi’nin 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığı stant bu yıl da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Eğitim temasıyla kapılarını açan Fuar’da Bornova Belediyesi’nde verilen bilim eğitimleri etkileyici şovlarla tanıtıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da standda ziyaretçilerle sohbet etti
 
Bornova Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında 2 No’lu Hol’de ‘Bornova’da hayat güzeldir’ sloganıyla açtığı stantta ziyaretçileri ağırladı. İlçenin turizm ve tarih başta olmak üzere pek çok yönünün tanıtıldığı Fuar’da Bornova Belediyesi tarafından yayınlanan gazete, dergi ve bröşürler dağıtılarak yapılan işler ve gelecek vizyonu anlatıldı. Gün boyunca yüz boyama etkinliklerinin yapıldığı stantta dans gösterileri de ilgi gördü.
 
Ana tema eğitim
 Bornova Belediyesi’nin öne çıktığı alanlardan biri olan eğitim, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın da teması olarak belirlendi. Başta BELGEM’de verilen lise ve üniversite hazırlık kursları olmak üzere Genç Kaşifler Bilim Merkezi ile Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde verilen bilim eğitimleri Bornova Belediyesi’nin Fuar’daki standında geniş bir biçimde anlatılıyor. Bornova Belediyesi’nin standında Fuar boyunca, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde verilen bilim eğitimleri hakkında bilgiler verilip, deneyler yapılacak. Her biri birer şova dönüşecek deneyler, 16.00’dan 20.00’ye kadar devam edecek.
 
Standa davet
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın tam anlamıyla bir eğitim kenti olduğunu ve bu alanda öncülük yapmaya devam ettiğini belirterek, “84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın teması da eğitim. Biz Bornova Belediyesi olarak pek çok alanda eğitim hizmeti veriyoruz. BELGEM dershanemizle, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’mizle, Genç Kaşifler Bilim Evi ile kentimizdeki eğitime katkı sunmaya çalışıyoruz. İnsanlarımızın düşüncelerini de alarak Fuar’dan eğitim anlamında faydalanmak istiyoruz. Bütün hemşehrilerimizi 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standımıza davet ediyorum” dedi.



BUCA BELEDİYESİ'NDEN GÖRSEL ZİYAFET

84’üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı Buca Belediyesi’nin standıyla şenlendi. Standın içine kurulan 1 ton’luk havuz içinde özel kostümlü canlı heykel sanatçısının muhteşem su gösterisi, tahta bacak “Bucacım” maskotları ve Buca Belediyesi’nin sosyal ve kültürel projelerinin canlı heykelleri ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.  



Buca Belediyesi, 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilginç gösteri ve etkinlikleriyle renk kattı. Kaybolan değeri üzümü yeniden canlandırmak için projeler yürüten Buca Belediyesi, fuar standında ziyaretçilerine üzüm ikram etti, hediyeler dağıttı. Görsel ve sanatsal şovlarında sunulduğu stantta, Amerika’da uygulanan özel kostümlü canlı havuz heykeli su gösterisi ziyaretçilere görsel bir ziyafet sundu. 
Belediyenin yıl içinde sürdürdüğü sosyal ve kültürel projelerin canlı heykellerle aktarıldığı performansların yanı sıra, bisikletli maskotlar, çamur ve kukla atölyeleri ziyaretçilere unutulmaz saatler yaşattı.

 3. Hol’de düzenlenen standında misafirlerini bekleyen Buca Belediyesi’nin “Bucacım” maskotları da ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Ziyaretçiler, tahta bacak “Bucacım” maskotları ile fotoğraf çektirebilmek için adeta yarıştı.  



İEF’DE KARŞIYAKA COŞKUSU
 İzmir Erternasyonal Fuarı bu yıl 84. kez kapılarını açtı. Karşıyaka Belediyesi’nin 180 metrekarelik dev standı ilk günden ziyaretçi akınına uğradı. KODA’nın muhteşem konseri, jimnastik ve halk oyunları gösterileri katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Başkan Akpınar “Vatandaşlarımız, yerel yöneticilik adına yaptığımız en güzel hizmetleri standımızda bulacaklar” dedi.
 
EN DİKKAT ÇEKİCİ STANT KARŞIYAKA’NIN
Türkiye'nin en büyük ve köklü fuar organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 84'üncü kez açılan İzmir Enternasyonal Fuarı muhteşem bir törenle başladı. 6 Eylül tarihine kadar, ortalama 1,5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen İEF’nin en dikkat çekici noktası ise Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan 180 metrekarelik dev stant oldu.



MUHTEŞEM GÖSTERİLER
Karşıyaka Belediyesi’nin, 3. Hall giriş kapısının yanında yer alan standındaki, 8 ayrı iletişim noktası, ilk günden ziyaretçilerin akınına uğradı. Başta Karşıyaka'nın Filizleri Projesi olmak üzere belediyenin tüm proje ve yatırımları katılımcıların büyük ilgisi ile karşılaştı. Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın verdiği mini konser, jimnastik gösterileri ve halk oyunları keyifli anlar yaşattı. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile onur konuğu ülke ve şehir yöneticileri de standı ziyaret etti. Eğlenceli programlar 6 Eylül tarihine kadar, İEF’de ziyaretçilere açık olacak.

 
“HERKESİ BEKLİYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Fuarın bu yıl ana teması ‘Eğitim’. Biz de başta Karşıyaka’nın Filizleri olmak üzere, hem eğitim projelerimizi hem de diğer hizmetlerimizi fuar standımızda halkımızın beğenisine sunduk. Bunun yanı sıra KODA, minik jimnastikçilerimiz ve halk oyunları ekibimiz bizlere doyumsuz güzellikler yaşatacak fuar boyunca. Yerel yöneticilik anlayışımızı ve halka dokunan hizmetlerimizi görmek için herkesi standımıza bekliyoruz” dedi.



FUAR'IN ONUR İLİ ESKİŞEHİR'İ İZLEYENLER HAYRAN OLDU

İZMİR'de 84'üncü kez kapılarını ziyaretçilerine açan Enternasyonal Fuar'ın (İEF) onur ili Eskişehir'in bulunduğu pavyonu gezenler hayran kaldı. 250 yıldan bu yana atçılığın merkezi Mahmudiye'den, Bilim Deney Merkezi'ne, Odun Pazarı'ndan Kent Parkı'na kadar Eskişehir'i tüm özellikleriyle yansıtan alan ziyaretçi akınına uğradı. 

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu ili Eskişehir tüm özellikleriyle İzmir'e taşındı. En geniş alana kurulan ve ziyaret edenlerin kendilerini Eskişehir'de hissettiği pavyonun girişinde, ziyaretçileri Kent Parkı girişindeki çiçek dağıtan kadın heykeli karşılıyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu'ndaki at heykeline özellikle çocuk ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Balmumu Heykeller Müzesi'nde yer alan heykellerin maketleriyle fotoğraf çektiren ziyaretçiler, Büyükşehir Belediyesi Masal Şatosu'nda 3 boyutlu masal anlatısıyla keyifli anlar geçirdi. Eskişehir'de, 8-14 yaşındaki çocuklara verilen parklarda kano ve optimist eğitimlerinin de tanıtımları yapılıyor. 



Bilim Deney Merkezi'nde, geleceğin bilim insanları olan minikler, birbirinden ilginç deneyleri tecrübe etme fırsatı buluyor. Odun Pazarı'nın tarihi evlerinin arasında dalaşan ziyaretçiler, Sanat Meslek Eğitim Kursları'nda yapılan el işlerini belli bir ücret karşılığı satın alabiliyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Hakan Çalışkan, şöyle konuştu:

"Burası İzmir'deki Eskişehir. Burada Eskişehir'deki hayatı tanıtıyoruz. Sokaklarımız, müzelerimiz ve kent yaşamının örnekleri var. Burası bir kaç parçadan oluşan bir salon. Giriş kısmında üniversiteler yer alıyor. 600 bin nüfuslu Eskişehir'de130 bin üniversite öğrencisi var, dolayısıyla üniversite kentidir Eskişehir. Kentimiz aynı zamanda bir müze kentidir. Kültürel sahalarımız, bilim parklarımız var. Buraya gelen ziyaretçilerimiz unutulmaz hatıralarla buradan ayrılacak." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.