Dolar 32,3156
%-0.51
Euro 34,6977
%-0.31
Altın 2.409,980
%-0.53
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'nin İzmir adayı Kılıç esnafın nabzını tuttu

MHP'nin İzmir adayı Kılıç esnafın nabzını tuttu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Senem Kılıç, pazar gününe sabahın erken saatlerinde bitpazarında başladı, geç saatlerde modifiye tutkunlarıyla buluşarak bitirdi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 09:29
Her gün yüzlerce yüreğe dokunmak için yola çıkan, bugüne kadar İzmir’de siyasilerin adım atmadığı yerlerde kalabalıklarla buluşan MHP İzmir 1. Bölge adayı Senem Kılıç, pazar sabahının erken saatlerinde İzmir bitpazarını ziyaret etti. Günü yoğun bir programla Buca kadın kolları ve İlçe Başkanı Ali Karakuş ile üç köyde geçiren, Gediz ve Üçkuyular’da kadınlarla buluştuğu iki ev ziyareti yapan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve İzmir adayı Selahattin Şahin ile birlikte Şirinyer Pazarını gezen Kılıç, geç saatlerde de modifiye tutkunu gençlerle bir araya geldi.

Bitpazarı esnafı düzgün bir pazar istiyor
Yenişehir’deki bitpazarında pazarın müdavimi doktor eşi Selçuk Kılıç ile esnafı ziyaret eden, alışveriş yapan MHP adayı Senem Kılıç, pazar esnafının Eski Zaman Eşyaları Değerlendirme Derneği çatısı altında birleştiğini öğrenince sorunları dinlemek için Başkan Ali Yeğen ile bir araya geldi. Her Pazar günü ortalama 3 bin tezgahın açıldığı, Ege ağırlıklı tüm Türkiye’den binlerce ziyaretçinin cumartesi gecesinden akın ettiği bitpazarında esnaf düzensizlikten ve tüm çabalarına rağmen bir yer gösterilmemesinden şikayet etti.

Senem Kılıç, bitpazarının geri dönüşümün en güzel örneği, eskinin yaşatılacağı bir kültür olduğuna ve sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, “Avrupa ülkelerinde bitpazarları önemli bir değerdir. Bizde ise herkesin bildiği ancak kimsenin görmediği, büyük bir kitlenin geçim kaynağı ve büyük bir ekonominin döndüğü bir pazar. Uygun yer, otopark, sosyal haklarının pazarcılık sistemiyle ilgili düzgün işleyeceği bir düzen isteniyor. İlgili belediyelere tüm istekler iletilmiş ancak bir çözüm bulunamamış. Sınırları içindeki bitpazarının sorunlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çözüm bulmak Konak Belediyesi’nin görevidir. Hep birlikte çözüm üretebiliriz, bu pazarı yok sayamayız” diye konuştu.

Modifiye tutkunlarına dernekleşin çağrısı
Akşam saatlerinde buluştuğu otomobillerinde performansı ve görseli önemseyen modifiye tutkunu gençlerle de uzun bir toplantı yapan MHP adayı Kılıç, sorunları dinledi. Devlete ait pist isteyen, meşru olarak tutkularını sürdürmeyi talep eden yaklaşık 50 kişilik kalabalık grubun modifiyeli araçlara sürekli ceza kesilmesinden, arabalarının kapatılmasından şikayet etmeleri üzerine Senem Kılıç, gençlere dernek ve federasyon çatısı altında kurumsallaşın çağrısı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.