Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir’in sembol isimlerinden Murat Taşer içini döktü

MHP İzmir’in sembol isimlerinden Murat Taşer içini döktü

MHP İzmir’in sembol isimlerinden Murat Taşer, Ege Postası aracılığıyla 7 Haziran sürecinde neden sahada olmadığına ve 1 Kasım için neden adaylık başvurusu yapmadığına açıklık getirdi. Taşer, “Başka bir partiye gideceği veya destek olacağı” dedikodularına da verdiği net mesajla nokta koydu. MHP İzmir’in sembol isimlerinden Taşer

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 11:47
EGEPOSTASI - İzmir'de 7 Haziran sürecinde MHP'den milletvekilliğine talip olan Murat Taşer, 2'nci bölge 4'üncü sıra dan aday gösterilince istifanın eşiğine gelmişti. MHP’nin yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdiği Taşer, 7 Haziran sürecinde geri planda durmuş, 1 Kasım seçimleri içinde adaylık başvurusunda bulunmamıştı.
Taşer, Ege Postası aracılığıyla 7 Haziran sürecinde sahada olmamasına ve 1 Kasım için  neden adaylık başvurusu yapmadığına açıklık getirdi. Taşer,  “Başka bir partiye gideceği, destek olacağı” dedikodularına da verdiği net mesajla nokta koydu.

GERİ PLANDA KALMAK DAHA DOĞRUYDU
7 Haziran sürecinde alanda neden aktif çalışma yapmadığını anlatan Taşer, “ 7 Haziran sürecinde kırgınlık olmadı dersek yanlış olur. Yapı olarak duygularımı saklayamam. Yüzüme maske takamam. Sevindiğimde de üzüldüğümde de bunu açıkça sergilerim. 7 Haziran seçimlerinde gerek benim beklentim gerek teşkilatla görüşmelerimde sıralama konusunda beklentilerim farklıydı. Beklentilerimizin dışında bir sırayla karşılaşınca demoralize olduk. Saha çalışmalarında belirli ilçe başkanlarının talepleri üzerine birkaç çalışma yaptım. Ancak gördüm ki çalışmalarım daha ziyade dedikoduları tetikler mahiyete gidiyor. Dolayısıyla çok fazla sahada ön planda görülmem genel merkeze ve kamuoyuna görüntü yapmaktan başka bir işe yaramayıp parti içi dedikoduları körükleyeceğini gözlemledim. Biraz daha geri planda kalmak daha uygun kanaatine vardım” dedi.

NEDEN BAŞVURU YAPMADI'
1 Kasım’da neden adaylık başvurusu yapmadığına açıklık getiren Taşer, “ 7 Haziran’da seçilen arkadaşlar vardı. Başarılı bir seçim atlattı MHP…Bu kadar kısa süre içinde çok büyük pot kırmadıktan sonra mevcut vekillerle devam edileceği kanaati oluştu. Takdir edersiniz ki bizim konumumuzda olan arkadaşların adaylığa talip olduğunda beklentileri üst seviyelerdir. Bu nedenle gerek kendimi gerekse de Genel Merkezi teşkilatı sıkıntıya sokmanın manası yoktu” dedi.

SIRA DEĞİŞİKLİKLERİNE ŞAŞIRDIM
Partinin 1 Kasım İzmir listelerinde 7 Haziran’a göre 2. ve 3. sıradaki isimlerin yer değiştirilmesine şaşırdığını ifade eden Taşer, şunları söyledi;
“ Sıra değişikliği beklemediğim bir şeydi. Beni şaşırttı. Mevcut 2. Sıradan vekil seçilen kardeşlerimiz hakikaten büyük performans göstermiş maddi manevi çok büyük külfetlerin altına girmiş ve başarılı bir sonuçla çıkmışlardır. Ancak şimdiki 2. sıraya taşınan hanımefendilerde aynı oranda çaba sarf ettiler. Yine de sıraların bu şekilde çıkmasına şaşırmadım dersem yanlış olmaz. Teşkilat anlamında olumlu olmadığı kanaati oluşmasına rağmen genel merkezin mutlaka bir araştırması vardır. Buna göre bir değişiklik yapmıştır”

NE YAPMAM GEREKİYORSA YAPACAĞIM
MHP’nin kayıtlı bir üyesi olduğunun altını çizen Taşer, “ MHP’nin her üyesinin yapması gereken hareketler neyse Murat Taşer’de o hareketleri yapmak zorundadır. Bir kere ben şahsen inanmadığım bir siyasi misyon için sadece ve sadece aday olmak marifeti için aday olabilmek yaşını çoktan geçtim. Dolayısıyla MHP’nin bir üyesi olarak,  eski vekil adayı, eski Büyükşehir adayı olarak sorumluluklarımın bilincindeyim. 1 Kasım seçimlerinde MHP’nin gerek İzmir’de gerekse de Türkiye’de en iyi sonuçları alması için ne yapmam gerekiyorsa onu yapmam gerektiğine inanıyorum” dedi.


BAŞKA PARTİ İDDİASINA NET MESAJ
7 Haziran sürecinde kenarda durduğu için “Başka partiye gidecek veya destek olacak” dedikodularının üretildiğini ifade eden Taşer, “ Başka bir partiye gitmem veya çalışmam söz konusu olamaz. Kamuoyunda şahsımla ilgili çeşitli yakıştırmalar olabilir. Bu tür yakıştırmaları da insanlar beni kendilerine yakın gördükleri için yapmış olabilirler. Bu tür düşünen insanlara sert cevap verip kalp kırmak istemem ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Vekil eski adayı olarak MHP mensubuyum. MHP’nin 1 Kasım seçimlerinde aday yaptığı birbirinden değerli milletvekillerinin başarılı olması için çaba sarf etmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.

KARATAŞ’A TAVSİYEDE BULUNDU
İl Başkanı Necat Karataş’a tavsiyede bulunan Taşer, “ MHP’de insanlar çok duygusal…Çok çabuk kırılabiliyor, çabuk üzülebiliyor. MHP İl Teşkilatı bu tür duygusal kırıklıklar yaşayan partililerimizi mutlaka şefkatli bir şekilde kucaklamalı aktivitelerin içine davet etmeli” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.