Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Bakan'dan seçim matematiği

CHP'li Bakan'dan seçim matematiği

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de seçim çalışmalarına başladı. İl örgütü, Karabağlar İlçe Örgütüyle beraber birinci bölgede sahada çalışacak gönüllü partililerine ‘Saha Eğitim’ semineri düzenledi. Eğitimi ziyaret eden CHP 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan,seçim sistemiyle ilgili bir matematik hesabını partililere aktararak bu hesabı seçmenle paylaşmalarını istedi.

  • Ege Postası
  • 06.10.2015 - 10:17
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl ve Karabağlar İlçe Örgütü tarafından Karabağlar bölgesinde seçim çalışmalarını yürütecek olan gönüllü parti üyeleri için‘Saha Eğitimi’ semineri düzenlendi. Genel Seçim çalışmalarına hız veren CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, eğitimin yapıldığı Bozyaka Kültür Merkezi’ni ziyaret etti. Yaklaşık 500 partiliyle bir araya gelen Bakan, programının yoğun olmasından dolayı eğitim öncesi kısa bir konuşma yaptı. Salonu dolduran partililere seslenen Bakan,kalabalığı görünce inanılmaz heyecan duyduğunu ifade ederek, “İzmir bizim evimiz. Ama Karabağlar benim özellikle evim. Biliyorsunuz 5 yıl burada meclis üyeliği yaptım. Katılım çok güzel, manzara olağanüstü. Organizasyonda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

‘ÖNCE TÜRKİYE’ DİYEN İNSANLARIZ
Ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Bakan, “Burada biz bizeyiz, ülkenin durumuyla ilgili birbirimize propaganda yapacak durumumuz yok. Buradaki herkes Türkiye’de neler olup bittiğinin farkında ve ‘önce Türkiye’ diyen insanlar” dedi. Bakan, AKP iktidarının bitmesi için daha çok muhalefet milletvekillerinin meclise gitmesi gerektiğini vurguladı.

AKP İKTİDARI BİTSİN İSTİYORSAK....
Seçim sistemiyle ilgili bir matematik hesabını partililere aktararak bu hesabı seçmenle paylaşmalarını isteyen Bakan, hesabışu şekilde anlattı: “Herkes bilmeyebilir ama sahaya çıktığınız zaman bu matematik hesabını seçmenle paylaşmanız gerekir. Biliyorsunuz, seçim sistemi ‘D’hont Sistemi’ denilen bir sistemle yapılıyor. D’hont Sistemi, oyların bölünerek azaldığı ve ona göre milletvekili sayısının belirlendiği bir sistem. Geçen seçimde bizim kafası karışan, AKP iktidarının bu ülkeden gitmesini isteyen, HDP’nin baraj sorunuyla ilgili endişe duyan seçmenimiz başka partilere oy verdi.Örneğin, görüyoruz  ki bugün HDP’nin baraj sorunu kalmamıştır. Geçen seçimde şöyle bir matematik var;İzmir 1.bölgede HDP 150 bin oy aldı. Fakat, ikinci milletvekilini çıkarması için 40 bin oya daha ihtiyacı var. Yani 50bin oy boşa gitti. MHP ikinci milletvekini bu sayede çıkardı. Bizim her iki bölgede de 7.sıra vekilimiz sadece birkaç bin oyla çıkamadı. Aslında kentli seçmeninHDP barajı geçsin diye verdiği oy, İzmir’de bizim 2 milletvekilimize mal oldu. Boşa giden o 50 bin oy, bize 8. milletvekilini de çıkartabilir. Bunu, sahada seçmene izah etmemiz gerekir.” Bakan sözlerini, “CHP olarak, ‘önce Türkiye’ diyor, AKP iktidarı bitsin istiyorsak, bu, iki bölgede de CHP’ye oy vererek, oy kazandırarak olur” diyerek tamamladı.
Eğitime, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve CHP 1.bölge milletvekili adaylarının tamamı katıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.