Dolar 32,2668
%0.08
Euro 34,7402
%-0.09
Altın 2.399,570
%-0.4
Bist-100 10.176,00
%-0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lens kullanıcılarına yüzücü gözlüğü ile yüzün uyarısı

Lens kullanıcılarına yüzücü gözlüğü ile yüzün uyarısı

Kontakt lensler, gözümüzde görme bozukluklarının düzeltilmesinde, kornea hastalıklarının tedavisinde veya göz renginin değiştirilmesi amacıyla dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Kontak lensler günlük hayatta gözlüğün...

  • Ege Postası
  • 17.06.2013 - 11:42
Kontakt lensler, gözümüzde görme bozukluklarının düzeltilmesinde, kornea hastalıklarının tedavisinde veya göz renginin değiştirilmesi amacıyla dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. Kontak lensler günlük hayatta gözlüğün yerini alıp rahat bir görüş sağlarken aynı zamanda kullanıcıya çok büyük sorumluluk yüklüyor. Özellikle yaz aylarında bu sorumluluğun başında kontak lens ile havuz ve denize girememek konusu geliyor.

Dünyagöz Adana’dan Dr. Yetkin Özgan, kontakt lensleri yüzücü gözlüğü olmadan kullanılmaması gerektiğini ifade ederek, “Havuzlardaki klor ve mikroorganizmalar gözde çeşitli enfeksiyonlara yol açabilir.” dedi.

Dr. Yetkin Özgan, kontakt lens kullanıcılarını hijyen konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, lensler takılmadan önce mutlaka ellerin yakınması gerektiğini söyledi. Deterjan, alkol, sabun gibi temizleyicilerin kullanılmamasını isteyen Özgan, “Lensler mutlaka özel solüsyonları ile her kullanımdan sonra temizlenerek kutusuna konulmalı. Eğer uzun süre kullanmayacaklar ise saklanmamalı atılmalıdır. Bazı solüsyonlardaki maddeler alerji yapabilir, bu yüzden doktorlar tarafından önerilen solüsyonların kullanılması gerekir. Musluk suyu lensler için hijyenik değildir, içindeki ağır metaller ve klor, lensin yapısını bozar ve lens üzerinden çıkartılamaz.”

HAVUZ ENFEKSİYONA YOL AÇABİLİR
Dr. Özgan, kontakt lenslerin, sudaki çeşitli kimyasal maddeleri ve kirliliği absorbe edebileceğini söyleyerek, “Kontakt lensleri yüzücü gözlüğü olmadan kullanılmasını önermiyoruz. Havuzlardaki klor ve mikroorganizmalar gözde çeşitli enfeksiyonlara yol açabileceği gibi kontakt lensler tarafından emilerek lense de zarar verebilir. Ayrıca su altında gözler açılırsa lensler gözden çıkabilir. Yüzerken kontakt lens ile yüzücü gözlüklerini birlikte kullanarak görme sorunu çözülebilir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.