Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahramanmaraş'taki deprem korku ve paniğe neden oldu

Kahramanmaraş'taki deprem korku ve paniğe neden oldu

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Kandil köyünde meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.2 hafif şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. Deprem yüzeye yakın olduğu için bölgede güçlü şekilde hissedildi. Bu nedenle yatmaya hazırlanan...

  • Ege Postası
  • 17.06.2013 - 11:24
Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Kandil köyünde meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.2 hafif şiddetindeki deprem paniğe neden oldu. Deprem yüzeye yakın olduğu için bölgede güçlü şekilde hissedildi. Bu nedenle yatmaya hazırlanan vatandaşlar kendilerini sokağa attı.

Ekinözü ilçesine bağlı Kandil köyünde meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.2 hafif şiddetindeki deprem, bölgeyi salladı. Deprem Ekinözü ilçesine yakın yerleşim yerlerinde ciddi şekilde hissedildi. Depremle birlikte sarsılan evlerinden dışarı çıkan bazı vatandaşların uzak bölgelere gittiği görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan elde edilen verilere göre deprem saat 23.31'de hissedildi. Depremin merkez üssü Ekinözü ilçesinin Kandil köyü olarak belirlendi. Yerin 5.3 kilometre altında meydana gelen deprem, Ekinözü ilçesi dahil birçok yerde paniğe neden olmakla birlikte can ve mal kaybı olmadı.

Konu ile ilgili bilgi veren Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca, sabahın ilk saatlerine kadar araştırma yaptıklarını ve muhtarlarla görüştüklerini belirtti. Karaca, “Deprem yaşanır yaşanmaz vatandaşlarımızın bir bölümü korku ve panikle kendini dışarı attı. Depremin yaşandığı bölgeye yakın köylerin muhtarlarıyla görüştük. Yaptığımız çalışma sonunda bölgede herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını belirledik. Artçı sarsıntıların yaşanmaması da vatandaşı rahatlattı ve vatandaşlar tekrar evlerine döndüler.” dedi. Devlet kurumlarının herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletildiğini anlatan Karaca, depremin merkezi Kandil köyünde de herhangi bir hasar olmadığını bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.