Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
LYS başvuruları Pazartesi başlıyor, süre uzatılmayacak

LYS başvuruları Pazartesi başlıyor, süre uzatılmayacak

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları 22 Nisan Pazartesi başlayacak. Adaylar başvurularını bireysel olarak internetten ve başvuru merkezi aracılığı ile yapabilecek. Başvuru Merkezi aracılığıyla başvuru yapan adaylar 2 lira hizmet...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:28
Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) başvuruları 22 Nisan Pazartesi başlayacak. Adaylar başvurularını bireysel olarak internetten ve başvuru merkezi aracılığı ile yapabilecek. Başvuru Merkezi aracılığıyla başvuru yapan adaylar 2 lira hizmet ücreti ödeyecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2013 Lisans Yerleştirme Sınavları (2013-LYS) başvuruları ile ilgili yazılı açıklama yaptı. 2013 ÖSYS kapsamında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları (2013-LYS) için başvuruların 22 Nisan 2013 tarihinde başlayacağı belirtilen açıklamada, başvuruların 29 Nisan 2013 tarihinde sona ereceği ve süre uzatımı olmayacağı vurgulandı. LYS’ler için ayrı bir kılavuz bulunmadığı belirtilen açıklamada, adayların LYS başvurularını yapmadan önce ÖSYS ile ilgili tüm ilke ve kuralları kapsayan 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzunu dikkatle incelemeleri gerektiği hatırlatıldı.

İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK

LYS başvuruları internet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir başvuru merkezi aracılığıyla yapılabileceği belirtilen açıklamada, "Başvurusunu Başvuru Merkezi aracılığıyla yapan adaylar 2 TL Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyecek. LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilirler. LYS başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar; Akbank, T. Halk Bankası, T. Vakıflar Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, T.C. Ziraat Bankası, Türk Ekonomisi Bankası ve DenizBank’ın tüm şubeleri ile İnternet bankacılığı aracılığıyla sınav ücretini yatırabileceklerdir. Sınav ücreti, tüm PTT işyerlerinden veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “Ücretler” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir." ifadeleri yer aldı.

BAŞVURULAR, SÜRESİ İÇİNDE YAPILACAK

Açıklama da LYS başvuruları için adayların yapmaları gereken işlemler, "Girecekleri LYS’lere karar vermek (Adayların LYS’lerin tamamına katılarak kendileri için tüm LYS puan türlerinin hesaplanmasını sağlamaları önerilir.) Sınav ücretini yatırmak.İnternet veya bir Başvuru Merkezi aracılığı ile başvurularını yapmak." şeklinde sıralandı.
LYS’lerin 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacağı adaylar girmek istedikleri LYS’lerin hepsine aynı merkezde girecekleri vurgulanan açıklamada şöyle devam etti;
"Başvuru işleminden önce bankaya sınav ücretinin yatırılmış olması gerekir. Adaylar, başvuru işlemi için başvuru merkezlerine gitmeden önce girecekleri LYS’lere karar vermiş olmalıdır. Adayların girecekleri LYS’lere karar verdikten sonra başvuru süresi içinde başvurularını yapmaları gerekir. Başvurusunu İnternet üzerinden bireysel olarak yapacak adaylar, "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir” uyarısını görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerekmektedir. Adayların başvuru sonundaki bu çıktıyı yerleştirme işlemine kadar saklamaları yararlarına olacaktır. ÖSYM, başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar, sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra en kısa süre içinde başvuru bilgilerini ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden mutlaka kontrol etmelidirler."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.