Dolar 32,5186
%0.25
Euro 34,8592
%0.34
Altın 2.443,940
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyeden hem sokak hem de evcil hayvanlara ücretsiz hizmet

Belediyeden hem sokak hem de evcil hayvanlara ücretsiz hizmet

Antalya Kepez Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Belediye, bulaşıcı hastalıkların yanı sıra, koruyucu aşı ile de sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Ayrıca belediye, evcil olan hayvanları da ücretsiz olarak...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 12:22
Antalya Kepez Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Belediye, bulaşıcı hastalıkların yanı sıra, koruyucu aşı ile de sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Ayrıca belediye, evcil olan hayvanları da ücretsiz olarak aşılayarak bakımlarını yapıyor.

Kepez Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı veterinerlik servisi, tam donanımlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’yle sokak hayvanlarının hastalık bulaştırma ihtimalinin önüne geçiyor. Bu servis bulaşıcı hayvan hastalıklarıyla mücadele, koruyucu aşı, sahipli hayvanlara kimlik kartı ve tasma numarası gibi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu merkez sokak hayvanlarının bakım ile tedavilerini yaparak ilçede hayvan yoluyla insana bulaşan hastalıklara geçit vermiyor.

‘Hayvansal gıdaların ve satış yerlerinin denetimleri, bu suretle halkın sağlıklı ve hijyenik şartlara uygun hayvansal gıda tüketmesini sağlamak.’ gibi hizmetleri de yürüten veterinerlik servisi, evcil ve sokak hayvanlarına yönelik aşı uygulaması, çeşitli biçimlerde yaralanmış hayvanlara acil tıbbi müdahale, cerrahi işlem, muayene ve tedavi gibi hizmetleri ücretsiz olarak veriyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, son derece modern tesiste hizmetlerini sürdüren Sağlık İşleri Müdürlüğü Veterinerlik Servisi’nin, Sokak Hayvanları Gezici Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’yle sokak hayvanlarının hastalık riski oluşturmalarına engel olduğunu söyledi. Müşahede, iyileştirme ve operasyon odalarının bulunduğu rehabilitasyon merkezinde, kısırlaştırma, parazit ve kuduz aşısı gibi işlemlerin yürütüldüğünü dile getiren Tütüncü, vatandaşlara, daha sağlıklı ve daha güvenli çevre koşulları sunmanın gayreti içinde olduklarını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.