Dolar 32,2632
%-0.05
Euro 34,9292
%0.3
Altın 2.436,440
%0.48
Bist-100 10.173,00
%1.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yrd. Doç Dr. Öztürk: Kur’an ile ahlaklanan insan olmak lazım

Yrd. Doç Dr. Öztürk: Kur’an ile ahlaklanan insan olmak lazım

Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "İnsan, yeryüzünün en güzel varlığıdır. Kat kat ikramda bulunulan, yer ve gök emrine verilen bir varlıktır. Onun için Kur’an'ı okumak ve anlamak, Kur’an ile ahlaklanan insan olmak lazım."...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 10:41
Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "İnsan, yeryüzünün en güzel varlığıdır. Kat kat ikramda bulunulan, yer ve gök emrine verilen bir varlıktır. Onun için Kur’an'ı okumak ve anlamak, Kur’an ile ahlaklanan insan olmak lazım." dedi.

    Sinop’un Boyabat İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri çerçevesinde 'Peygamberimiz ve İnsan Onuru' başlıklı panel düzenlendi. Panele, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk konuşmacı olarak katıldı.

    Panele, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Sinop Müftüsü Ahmet Faruk Kuluş, Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, davetliler ve çok sayıda vatandaş iştirak etti.

    Nehir Düğün Salonu’nda düzenlenen panelde konuşmasına selam vererek başlayan Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, Kur’an-ı Kerim ile ahlaklanan insanın önemine dikkat çekti. İnsanın, insana mukaddes bir yük olduğunu söyleyen Müftü Öztürk, “Sanatkarı memnun etmek istiyorsanız, şaheserine gözünüz gibi bakacaksınız. İnsanlar Allah’ın şaheseridir. Bu yüzden insanları gözünüz gibi koruyacaksınız. İnsanların değerini bilelim. İnsanlara yük olmayalım, yük alalım. Bu milleti ayağa kaldırmak, insana değer vermekle olur. İnsana değer vermek için insanın değerini bilmek gerekir. İnsanın değerini bilmek için de kendi değerini bilmesi lazım. Bunun için de merak etmesi lazım.” şeklinde konuştu.

    Orta Doğu ve Arap ülkelerinde yaşanan insanlık dramı ile insan onuru ile oynandığına dikkat çeken Öztürk, ‘‘Yaşanan katliamla insan onuru zedeleniyor. Bir baba evladına siper olurken, evladı ile birlikte hunharca öldürülüyor ve baba-oğul aynı mezara defnediliyor. Bu insan onuru ile oynanan en büyük ayıptır.’’ ifadelerini kullandı.

    Salondaki katılımcılara da seslenen Öztürk, özellikle erkeklerin hanımlarına sahip çıkmalarını ve onların onurunu zedeleyici hareketlerden uzak durmalarını istedi.

    Konferans sonunda Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Samsun Müftüsü Yrd. Doç Dr. Hayrettin Öztürk’e çiçek ve plaket takdim etti. Ayrıca Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.