Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çocuklarınızın her gün sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var'

"Çocuklarınızın her gün sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var"

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Büyükliman İlköğretim Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Alper Mumcu, Çavuşlu Köyü İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerine seminer verdi. Çavuşlu Köyü İlköğretim Okulu konferans salonunda...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 15:28
Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi Büyükliman İlköğretim Okulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uzmanı Alper Mumcu, Çavuşlu Köyü İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerine seminer verdi.

Çavuşlu Köyü İlköğretim Okulu konferans salonunda velilere hitap eden Mumcu, “Üşenme, erteleme, vazgeçme. Üşenirsen bu günü kaybedersin, ertelersen yarını kaybedersin; vazgeçersen hayatı kaybedersin.” dedi. Mumcu, velilerin çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda da önemli tavsiyelerde bulundu. Alper Mumcu, “Bizler anne- baba olarak çocuklarımız en iyiye sahip olsun diye çırpınıyoruz. Bu uğurda sarf edeceğimiz maddi imkanları da en uç noktasına kadar sarf ediyoruz. Gelin görün ki; her şey onların maddi ihtiyaçlarını karşılamakla bitmiyor. Onların sevginize ve ilginize de ihtiyaçları var. Gün içinde ne kadar yorulursanız yorulun, günde en az 20 dakika onlarla özel vakit geçirin. Çocuğunuzla sohbet edin, onu dinleyin. Gelecek planlarını dinleyin, endişelerini dinleyin, duygularını anlamaya çalışın. Her şey okul ve derslerden ibaret değil. Bunu düzenli olarak yaptığınızda göreceksiniz ki; durum daha iyiye gidecek ve çocuğunuz büyürken onunla aranıza uçurumlar girmeyecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.