Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küçükbay'dan zeytinyağı için korkutan açıklama: Tağsiş patladı!

Küçükbay'dan zeytinyağı için korkutan açıklama: Tağsiş patladı!

KÜÇÜKBAY Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, zeytinyağında yüzde 30'a ulaşan fiyat artışının ardından 'Tağsiş' (zeytinyağının başka yağla karıştırılması sahteciliği) olaylarının arttığını söyledi, "Ucuz yağlara dikkat" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 15:11
Fiyat artışıyla birlikte tüketiciye uyarılarda bulunan Ahmet Küçükbay, zeytinyağı ambalajında hassas olunması gerektiğini söyledi. Güvenilir, kendini kanıtlamış firmaların ürünlerinin tüketilmesini öneren Küçükbay, şöyle dedi:

"Tüketiciler 'Ucuz' diye aldıkları zeytinyağında yanılabilir. Aman dikkat, çünkü ucuz olan bitkisel yağlarla zeytinyağı ambalajında pamuk yağı satıldığını biliyoruz. Marka ve güvenilirlik raflarda çok önemli. Tağsiş had safhada. Bu hususta biz firma olarak raflardan çeşitli numuneler alıp kendi laboratuvarlarımızda hassas kontrollerden geçiriyoruz. Büyük farkları görüp, tarım il müdürlüklerine ihbarda bulunuyoruz. Bu bizim tüketiciyi korumak adına başvurduğumuz bir çözüm yolu. Bu nedenle denetimlerin ciddiyetle sıklaştırılması halkın parasının karşılığını alması açısından önemli." 

Zeytinyağı fiyatlarının umulmadık noktalara geldiğini dile getiren Ahmet Küçükbay, alım gücünün yarı yarıya düştüğünü belirtti. Küçükbay, fiyat artışının ise aracıdan kaynaklandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Müstahsil aracıya satıyor, aracı da bize. Ancak, aracı şu anda ürünü satmıyor, elinde tutuyor. Bu da fiyat artışına yol açıyor. Tabii fiyat sınırsız değil, doyum noktasında duracak. Talep azalınca cezasını yine müstahsil çekecek. Makul karla çalışmak gerek. Bu beklentimiz müstahsili ve tüketiciyi koruyan bir beklenti." 

Orkide ve Ekiz markalarıyla iç piyasanın yanı sıra ihracat da yaptıklarını ifade eden Ahmet Küçükbay, bu sezon ihracat müşterisini kaybetmemek adına yurt dışında fason üretim yaptırdıklarını kaydetti. Küçükbay, "Tunus ve İspanya'dan ithalat yapmak zorunda kaldık. İthalatta yüzde 31.2'lik vergi ödenmesine rağmen fiyat, iç piyasada aracıdan aldığımızdan ucuza geldi. İthalatı sürdürebiliriz. Dahilde İşleme Rejimi'ne müsaade edilmeli" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.