Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kruvaziyerde İzmir için yeni fırsatlar

Kruvaziyerde İzmir için yeni fırsatlar

İspanya'nın Berselona Kenti'nde düzenlenen Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği 2014 Zirvesi ile Seatrade Med Barcelona Fuarı'na katılan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Pek çok şirketin yetkilisi ile yaptığımız görüşmede şirketlerin Doğu Avrupa'daki limanlarda yaşanan sorunlar nedeniyle, yeni arayışlar içinde olduğunu gördük, bu da bize yeni fırsatlar sunuyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 13:15
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 16-17 Eylül tarihlerinde İspanya'nın Berselona Kenti'nde düzenlenen Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği 2014 Zirvesi ile Seatrade Med Barcelona Fuarı'na, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İTO Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş, DTO İzmir Şubesi Yönetim kurulu üyeleri Savaş Ercan ve Ahmet Subay ile birlikte katıldıklarını söyledi. Fuara İzmir dışında Türkiye'den sadece Mersin ve Marmaris Limanları'nın katıldığını belirten Demirtaş, “Fuarda Trabzon ve Mersin Kalkınma Ajansları'nın yurtdışı tanıtım için yaptığı çalışmalarını görünce 'Nerede İzmir Kalkınma Ajansı'' diye kendimize sorduk" dedi. 

SEKTÖRDE KARTLAR YENİDEN KARILIYOR

Fuarda Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı olarak sadece İzmir'i değil tüm Türkiye'yi pazarlamak için çalıştıklarını belirten Demirtaş, “Başta Çeşme Limanı olmak üzere ülkemizdeki 17 Liman ve 7 İskele'yi harita ve görselleri ile standımızda tanıttık, konuştuğumuz kruvaziyer şirketi yöneticilerine hepsi hakkında bilgi verdik. Standımızda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve sektörün duayen firması Tura Turizm'e de yer verdik. Bazı şirketlerin, el değiştirmesi, limanların kurallarının değişmesi ve başka nedenlerle sektörde kartlar yeniden karılıyor" dedi.

İZMİR LİMANI YENİ FIRSATLAR YAKALAYABİLİR 

Güney Avrupa'daki bazı önemli limanlarda yaşanan sorunlar nedeniyle büyük şirketlerin arayış içinde olduğunu belirten Demirtaş, “Bu nedenle İzmir limanı yeni fırsatlar yakalayabilir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki yeni dış hatlar terminalimiz ve SUNEXPRES ile diğer hava yolu şirketlerinin direkt İzmir çıkışlı Avrupa'ya çok sayıda uçuş yapması 2015 planlarımızda elimizi güçlendiriyor. İzmir'in HOMEPORT (biniş-iniş limanı) olması hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. TAV ve İzmir Alsancak Liman İdaresi ile neler yapabileceğimizi kararlaştırıp şirketlere teklifimizi yapacağız" diye konuştu. 



BAZI YETKİLİLER HALA FELAKET TELLALIĞI YAPIYOR

Barselona'daki zirve ve forumda Akdeniz'de sektörde genel düşüşün herkes tarafından kabul edildiğini belirten Demirtaş, “Bazı şirketler bu sene de ek sefer müjdesi verdiler Biz bunları yaparken hala İzmir'de İzmir kurvaziyer yolcu sayı düşüşünden bahsediliyor, felaket telalığı yapılıyor. Yıllardır faydaları olmadı hiç olmazsa gölge etmesinler" dedi. 

YİNE BİNALİ YILDIRIM DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR

Demirtaş, Avrupa'daki ekonomik kriz, yoğun rekabet nedeni ile tüm görüştükleri tüm şirketlerin hizmet ücretlerinde indirim, getirdiği yolcu sayısının fazlalığına göre indirim ve mevsime göre değişken tarife uygulanmasını istediğini aktardı. Demirtaş, “Şirketler Bu konuda son derece haklılar. En kısa zamanda Geçmiş Dönem Ulaştırma Bakanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım'a konuyu ileterek, yardım talep edeceğiz. Kruvaziyer turizmin başlangıcından itibaren her konuda bize destek olan, önümüzü açan Binali Yıldırım'ın desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.