Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mühür savaşı devam ediyor

Mühür savaşı devam ediyor

Cizre'deki 'Berivan Kürtçe Okulu' Şırnak Valiliği tarafından sabah 05.00 civarında mühürlendi. Erken saatlerde okula gelen öğrenciler okulun kapatıldığını görünce evlerine geri döndü. Okulun kapatılmasına tepkili olan velilerin okul bahçesinde bekleyişi devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 16.09.2014 - 13:07
Kürtçe eğitim vermek için Diyarbakır , Cizre ve Yüksekova’da açılan Kürtçe okullar teker teker kapatılıyor. Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1. Sınıf öğrencilerine ders verilmesi için dün açılan ve 100’e yakın öğrencisi bulunan Berivan Kürtçe Okulu, bu sabah Şırnak Valiliği’nin kararı doğrultusunda polis ekipleri eşliğinde mühürlendi. 

Anadilde eğitimin evrensel bir hak olduğunu söyleyen Berivan Kürtçe Okulu gönüllü öğretmeni Yunus Orak, okulun kapatılmasını şu sözlerle değerlendirdi: 

“Anadilde eğitim görmek herkesin tabii bir hakkıdır. Ancak mevcut yasalarda anadilde eğitimin önünü açan bir düzenleme bulunmuyor. Anadil seçmeli ders olarak öğrenilemez. Anadilde eğitim bir an önce başlatılmalıdır. Şu anda bu bölgede Kürtçe eğitim için yoğun bir talep bulunuyor. Bu talebin bir şekilde karşılık bulması lazım… Eğer devlet Kürtçe eğitim vermek için açılan bu okullara kanunsuz açılan okullar diyorsa o zaman kendisi Kürtçe eğitim veren okullar açsın. Anadilde eğitim hakkının bu şekilde engellenmesi etik ve ahlaki değildir.” (RADİKAL)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.