Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan affetmedi,5 İZFAŞ yöneticisi gitti

Başkan affetmedi,5 İZFAŞ yöneticisi gitti

İZMİR Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) 83. kez kapılarını açtığı gün yaşanan tercüman krizi sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun isteğiyle istifasını veren Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs'ten sonra zorunlu izne çıkartılan beş müdürün de sözleşmeleri feshedildi. Görevden alınan üst yöneticiler nedeniyle kan kaybeden İZFAŞ'ta yeniden yapılanma bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 09:53
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ilk günü Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Kaya Termal Otel'de düzenlediği, fuarın onur konuğu ülkesi Mauiritius Sanayi, Ticaret ve Tüketiciyi Koruma Bakanı Cader Sayed Hossen ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı basın toplantısında yaşanan çeviri krizi, İZFAŞ yönetiminin değişmesine neden oldu. Mauirius'lu Bakan Hossen'in konuşmasının İngilizce'den Türkçe'ye çevrilememesi nedeniyle toplantı gergin sona erdi. Buna çok sinirlenen Başkan Kocaoğlu, aynı gün İZFAŞ'ta bu krizden sorumlu gördüğü kişilerle ipleri kopardı. İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Kocaoğlu'nun isteği üzerine istifasını verdi. Fuarlar Müdürü İclal Özer, Uluslararası İlişkiler Müdürü Zeynep Aslı Acar, Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Aslı Demir, Ziyaretçi İlişkileri ve Ar-Ge Müdürü Ege Acar ile Personel Şefi Tuba Kılınçat aynı gün zorunlu izne çıkarıldı. 

İEF süresince izinli olan 5 yöneticiyle bu süreçte yollar ayrıldı. Başkan Kocaoğlu'nu, bu kararını yumuşatmak için gerek belediye içinden gerek CHP'den araya giren kişiler de ikna edemedi. Kocaoğlu, ilk günkü kararından geri dönmeyince, izin sürelerinin bitmesinin ardından bu hafta başında beş müdürün sözleşmeleri feshedildi. Görevlerine son verilenlerin yerine ise bir atama yapılmadı. İEF'nin ilk günü yaşanan krizin ardından, Kocaoğlu'nun isteğiyle Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreter Yardımcısı, ESHOT eski Genel Müdürü, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Gül Şener, resmi olarak görev almamasına karşın İZFAŞ'ta Başkan'ın adına yönlendirici olarak görev yaptı. Şener'in yeniden yapılanma sürecinde de İZFAŞ'la ilgileneceği, yeni yönetimin atanmasının ardından bırakacağı öğrenildi. İZFAŞ'ta Genel Müdür Yardımcıları Zeki Karatay ve Hasan Tunçağ görevlerinde kaldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.