Dolar 32,3069
%-0.09
Euro 34,8390
%0.08
Altın 2.412,940
%0.81
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kordon'da milyonlarca lira toprağa gömüldü

Kordon'da milyonlarca lira toprağa gömüldü

​İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarım Projesi kapsamında Kordon’da 53 bin metrekarelik alanda serilen suni çimlerin mantarlı ve bozuk çıkması üzerine sahil şeridindeki yeşil alanları kendi eli ile sil-baştan yenileyecek. İzmir’in vitrini konumundaki Kordon’da milyonlarca lira harcanarak yerleştirilen rulo çimlere yama da tutmayınca, belediye çürüyen ve sararan yeşil dokunun yerine doğal çim ekmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 19.11.2014 - 15:18
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon’da bitmek bilmeyen çim krizinde çareyi yeşil alanları yenilemekte buldu. Kıyı Tasarım Projesi kapsamında milyonlarca lira harcanarak sahil bandına serilen suni rulo çimlerin bozuk çıkması üzerine Kordon’da daha önce kısmi olarak yapılan yenileme ve yamalar tutmayınca, Büyükşehir Belediyesi kendi üretimi olan doğal çimlerle yenileme çalışması yapmaya başladı.
 
 

ALTI AYDIR ÇÖZÜM BULUNAMADI
Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyı Tasarım Projesi’nin Pasaport etabında yaşadığı hayal kırıklığının bir benzeri de Kordon’da meydana geldi. İzmirli vatandaşların yanı sıra, kente gelen binlerce yabancı ve yerli turistin de uğrak noktası olan Kordonboyu'nda yeşil dokuyu yenileyen yüklenici firmanın üretim hatası sonucu başlayan çim krizinde hatanın faturası belediyeye çıktı.
 


FATURA BELEDİYEYE ÇIKTI
Yaz aylarının başlangıcında tamamen yenilenen sahil şeridindeki çimlerin mantarlı ve hastalıklı çıkması neticesinde başlayan sararma, yanma ve çürüme nedeniyle tadilata giden Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firma tarafından yeşil alanlara yapılan kısmi yamalar da işe yaramayınca Kordon’da eskisi gibi doğal çim ekme kararı aldı.
 
YAMA DA TUTMADI
Yaz aylarının ardından yeşil alanların büyük kısmına yayılan durum sonrasında çimler kullanılamaz hale gelince, alanda kısmi yenilemeye giden yüklenici firma çimlere yama yapmış ve krize kısa süreliğine çözüm bulunmuştu. Ancak, kış aylarının gelmeye başlamasıyla birlikte Kordon’da yeşilin yerini yine sarı rengi aldı ve çimlerdeki duruma çare bulunamadı. Yaşanan bu durum sonrasında, Kıyı Tasarım Projesi’yle birlikte yenilenen alanlarda bitmek bilmeyen çileyi çözmek için harekete geçen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haftadan itibaren Kordon’da sıkıntı görülen alanlarda kendi üretimi olan çimlerle yenileme yapmaya başladı.
 
KORDON’A SUNİ ÇİM YARAMADI, BELEDİYE DOĞAL ÇİM EKİYOR
İhale kapsamında yüklenici firma tarafından Alsancak Limanı ile Cumhuriyet Meydanı arasında yer alan bölgede serilen, tuzlu suya dayanıklı Bermuda tipi olarak da bilinen milyonlarca liralık lüks rulo çimlerden vazgeçen Büyükşehir Belediyesi, daha önceden yamalanan alanlara doğal çim ekti ve söz konusu alanların etrafını da çevirerek korumaya aldı. Yapılan çalışmalarla birlikte yeşil alanlar aslına dönerken, yenilenen kısımların suni çimlere göre daha sağlıklı ve dağa yeşil olduğu da gözlendi.
 


İHALEYE NE GEREK VARDI'
Yaşanan kriz nedeniyle Kordon’dan mahrum kalan İzmirlilerin ise olumsuz hava şartlarına rağmen kıyı şeridine eskisi gibi rağbet ettiği de dikkat çekti. Kıyı bölgesinde ortaya çıkan manzaraya tepki gösteren bazı vatandaşlar ise “Madem böyle olacaktı, baştan belediye bu işi yapsaydı da haftalarca Kordon’dan mahrum kalmasaydık. İhaleye ne gerek vardı'” diyerek tepkisini dile getirdi. Kordon’da kısmi iyileştirmelerine devam eden belediye ekiplerinin, kendi tesislerinde doğal yollarla üretilen çim tohumları ile bozuk alanlarda yapılacak yenileme çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.