Dolar 32,2276
%-0.34
Euro 34,7703
%-0.12
Altın 2.411,620
%0.76
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta çok kritik değişiklik

Konak'ta çok kritik değişiklik

Konak Belediyesi, ilçede silüetinin korunması ve imar bütünlüğünün sağlanması için kritik bir düzenlemeye gitti. İzmir’in merkez ilçesinde yapılaşma koşullarını yeniden çizen yerel idare, başta sahil bandı olmak üzere, ilçenin tamamını yakından ilgilendiren imar değişikliği kapsamında bundan sonra çok katlı yapılara izin vermeyecek. Yapılan yükseklik ve kat düzenlemesine göre, kent merkezinde yükselen birçok yeni projenin inşaatına da sınırlama getirildi.

  • Ege Postası
  • 19.11.2014 - 10:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği sonrasında başlayan imar kaosuna son vermek için çalışma başlatan Konak Belediyesi , ilçe genelinde önemli bir düzenlemeye gitti. Kent merkezinin yanı sıra Kordon ve Göztepe gibi sahil bandında kalan alanları da içeren değişiklik uyarınca, yapılara kat ve yükseklik sınırlaması getirildi.
 


 
KAT SAYISI VE YÜKSEKLİK SABİTLENDİ
Olağanüstü toplanan belediye meclisinin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda ilçedeki yapı yüksekliklerine kesin hatlarla sınırlama getirildi. Buna göre Kordon, Göztepe, Alsancak gibi sahil şeridinde yer alan yerleşim birimlerinin yanı sıra, ilçenin tamamındaki yapıları ilgilendiren yükseklik ve kat sayısı bazında düzenlemeye gidildi. Kent silüetinin bozulmaması ve imar bütünlüğünün korunması için özel önlemler alan Konak Belediyesi, yapılaşma koşullarını ilçe bazında belirleyen imar düzenlemesiyle birlikte bakanlık ve ilçe arasında yaşanan planlama kargaşasını da ortadan kaldırmış oldu.
 



SAHİLDE MAKSİMUM 8 KAT
Yapılan son düzenlemeye göre, oluşturulacak yeni binaların tamamı çevredeki yapılarla uyumlu olacak ve yürürlükteki imar düzenlemesine aykırı koşullar içeremeyecek. Yerel idarenin imar bütünlüğünün sağlanması, kent silüteinin korunması ve ayrıcalıklı yapılaşma koşulları yaratılmasının önüne geçmek için aldığı bu karar doğrultusunda, Konak Meydanı-Alsancak İskele arasında kalan sahil şeridinde 8 kat ve maksimum 24,80 metre olmak koşulu ile imar izni verilecek. Konak Meydanı-Üçkuyular arasında kalan Göztepe sahil şeridinde ise 7 kat ve 21,80 metrelik yapılaşmaya vize verilecek. Toplam kat yüksekliğinin 3 metre ile sınırlandırıldığı imar düzenlemesi ilçenin kalan bölümlerinde de aynen uygulanacak ve yapılacak yeni binalarda söz konusu alanın izin verdiği kat ve yükseklik oranlarına uyumlu olması şartı aranacak.
 
DÜZENLEME İLÇENİN TAMAMINI KAPSIYOR
Diğer yandan, bir diğer kritik değişiklik de özel yapılaşma koşulları isteyen alanlar için getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planlı alanlar tip imar yönetmeliğini baz alarak yeni proje hazırlayan hak sahipleri, konutlarda 3,30 metre, ticari yapılarda ise 3,80 metre olarak tanınan imar hakkını kullanabilecek ancak, toplam yükseklik şartına uyabilmek için yapılacak binalardaki kat sayısını düşürecek.
 
BİRÇOK KONUT PROJESİ VE TİCARİ YAPIYI YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR
Belirlenen toplam yükseklik içerisinde kalmak şartı ile, iç yükseklikleri arttırarak daha az adette kat yapılmasına izin veren Konak Belediyesi, getirilen bu düzenleme ile özellikle kent merkezinde yükselen birçok yeni ticari ve konut projesinin de çevre düzenine uymasını sağlayacak ve imar bütünlüğünü bozacak çok katlı yapıların önüne geçecek. 
 



 



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.