Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongre'nin büyük sürprizi Çemberli Efe'den

Kongre'nin büyük sürprizi Çemberli Efe'den

AK Parti İzmir Beşinci Olağan İl Kongresi’nin büyük sürprizi Kiraz Belediye Başkanı MHP'li Saliha Özçınar Şengül’ün AK Parti’ye geçmesi oldu. Şengül’e parti rozetini Başbakan Ahmet Davutoğlu taktı. MHP'Lİ ŞENGÜL AK PARTİ'DE...

  • Ege Postası
  • 31.01.2015 - 15:32
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Beşinci Olağan İl Kongresi’nin büyük sürprizi Kiraz Belediye Başkanı MHP'li Saliha Özçınar Şengül’ün AK Parti’ye geçmesi oldu. Şengül’e parti rozetini Başbakan Ahmet Davutoğlu taktı.

O İLÇE'DE TRANFER SAVAŞI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

YILDIRIM İKNA ETTİ İDDİASI
Uzun süredir gündemde olan transfer gerçekleşmiş oldu. Transferin perde arkasında  Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın olduğu iddia edildi. Şengül, uzun süredir MHP’den meclis üyeleriyle sorun yaşıyordu. MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer, transfer iddiaların ayyuka çıkması sonrası ilçeye giderek hem meclis üyeleri hem de belediye başkanı Şengül’e görüşmüştü. Şengül'ün transferiyle İzmir'de AK Partili belediye sayısı 7'ye yükseldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin kongresinde rozetini taktığı Başkan Şengül'e "Bundan sonra AK Parti hizmeti oraya da gidecek. Hayırlı olsun" dedi. 

BABASI AK PARTİ'DE İLÇE BAŞKANLIĞI YAPTI
"Çemberli Efe" olarak tanınan Şengül’ün babası merhum Durmuş Özçınar, geçmişte AK Parti Kiraz İlçe Başkanlığı yapmıştı. Özçınar, daha sonra bir dönem meclis üyeliği yaptığı MHP'ye geçti ve parti yöneticileri ile geçtiğimiz 30 Mart'taki seçimlerde belediye başkan adaylığı konusunda anlaşmıştı. Yıllardır kalp ve damar hastası olan Özçınar, rahatsızlığı artınca kızı Saliha Özçınar Şengül'den aday olmasını istedi. Özçınar, partinin adayının resmen açıklanmasına bir hafta kala kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. MHP'nin İzmirli yöneticileri, baba vasiyetine uydu ve Kiraz'da 30 yaşındaki Saliha Özçınar Şengül'ü aday göstermişti.



“Çemberli efe” lakabı takılan Kiraz’ın kadın başkanına bir süre önce AK Parti’den teklif geldi. Teklifi Egepostası “O ilçede transfer savaşı” başlığıyla duyurdu. Bir süre taraflar sessizliğe gömülürken, AK Parti kongresinin sürprizi de “Çemberli Efe”den geldi. Seçimde yüzde 42.5 oyla seçilen Başkan Şengül, 30 Mart’ta Kiraz’da yüzde 29.3 oy alan AK Parti’ye transfer oldu. 


İLK TEPKİLER
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Şengül'ün transferini Twitter'dan "Kiraz Belediye Başkanımız Saliha Şengül'e aramıza hoşgeldin diyor, AK belediyecilik hizmeti vermeye güçlenerek devam ediyoruz" diye duyurdu. 

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise Başkan Şengül'ün transferiyle ilgili sorumuza "Bugün bununla ilgili hiç bir açıklama yapmayacağım. Açıklamamı ileride yapacağım" demekle yetindi. 

KAFASI MI KARIŞIKTI
İl Başkan Yardımcısı Murat Taşer ise yaptığı açıklamada, "Kendisiyle yaptığımız görüşmede MHP'de kalacağını söylemişti. Basına da yaptığı açıklamalarda benzer ifadeler kullanmıştı. Kendisinin gitmeyeceğinden emin olduğumuz için kongre öncesi kendisiyle bir kulis çalışması yapma ihtiyacı da duymadık. Neden gittiği hakkında bir şey söylemek çok zor. Kafası mı acaba karışıktı. Hayırlı olsun demekten başka bir şey söyleyemeyiz. Daha detaylı açıklamayı il başkanımız yapacaktır" dedi. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.