Dolar 32,3482
%-0.03
Euro 34,8392
%0.14
Altın 2.388,800
%-0.33
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Her sorunun bir çözümü vardır

Her sorunun bir çözümü vardır

Hazırladığı Alsancak Stadı projesiyle dikkatleri üzerine çeken CHP'nin Mimar Milletvekili Aday Adayı Erkut Tamay, önemli açıklamalarda bulundu.

  • Ege Postası
  • 31.01.2015 - 13:14
İZMİR- İzmir’in yatırım sorunlarının istenilirse kısa zamanda çözüleceğini belirtti.  Tamay, "Maalesef İzmir’in sorunları kayıkçı kavgasına dönüştürülerek çözülmek yerine siyaset malzemesi yapılıyor’ dedi.

“Stat Projelerimi Bedelsiz Vermeye Hazırım”

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Mimar Erkut Tamay, özellikle hazırladığı stat projelerinin İzmir’deki stat kavgasını bitirecek nitelikte olduğunu vurguladı. Alsancak Stadının yerinde yenileştirilmesi ve Kaynaklar Bölgesinde bulunan otoyol şantiyesinin olduğu alana yeni stat yapılmasıyla sorunun kısa zamanda çözülebileceğini belirten Tamay, bu işlemlerin projelendirilmesi için de "Benim bu statlarla ilgili projelerim var, bedelsiz vermeye hazırım" diye konuştu.

“Sorun Varsa Çözüm Üretip Çözmek Lazım”

Tamay İzmir kamuoyunun yakından takip ettiği stat sorunun çözümüne ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Hazırladığım Alsancak stadı projesi mevcut sorunu çözecek bir projedir. Proje hazırlarken ayakları yere sağlam basan bir proje olması lazım 'laf olsun torba dolsun' diye hazırlanan projeler bir süre sonra güncelliğini yitirir. Her İzmirli gibi Alsancak stadı ile ilgili benim de birçok anım var. Stat sorunu, sürekli konuşulduğu ve siyaset malzemesi yapıldığı için herkes gibi beni de sıktı ve böyle bir proje hazırlama isteği hissettim.   Projelerimiz için kamuoyu oluşturuyoruz. İzmir sevdasıyla sorunlara çözüm için getiriyoruz. Sorun olarak gördüğümüz bir olayın illaki çözümü vardır. Eğer sorun olarak görmüyorsanız o zaman çözüm aramayıp rafa kaldıracaksınız. Kayıkçı kavgası oluyor bir taraftan biri çekiyor diğer taraftan başka biri sürekli bir siyaset malzemesi olarak bakılıyor. Sorun varsa çözüm üretip çözeceksin. Stat sorunu çözülmediği için başarısızlık oluyor. İzmir takımlarının halini görüyorsunuz. Alsancak Stadı yerinde yenileştirilmesi aslında çok kolay yeter ki istensin. Bunun yanı sıra İzmir’e olimpiyat stadı da şart. Yaptığım çalışmalarla bunun yerini de belirleyerek projelendirdim. Kaynaklar bölgesinde otobanın Buca çıkışına yakın noktada bulunan otoyol şantiyesinin bulunduğu alana 50 bin kişilik stadyum, 3 antrenman sahası 10 bin kişilik kapalı spor salonu ve 2 bin kişilik otopark içinde bulunan bir spor kompleksi projelendirdi. Bu alan İzmir'in ulaşım anlamında ana arterlerine yakın bir alandır. Otoban bağlantısı olmasından dolayı bu kompleksin yapılması tartışmalarına noktayı koyacaktır. Ancak bu alan için Bakanlık düzeyinde hükümet nezdinde yapılması gerek kamulaştırma yapılması gerekiyor. Maliyet anlamında 250-300 milyon TL ile yatırıma dönüştürebilir. Çözümü biliyoruz, projeyi yapıyoruz. Ama hayata geçirmek ile ilgili bir yere gelip tıkanıyoruz. Çünkü yetkimiz yok. Öncelikle hükümetimizin sonra da yerel yönetimlerimizin bu işe gönülden destek vermesi durumunda şehrin merkezi tam orta noktası olarak nitelendirilen bu alana yapılacak spor kompleksi bence stat tartışmasındaki kayıkçı kavgasına son verecektir”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.