Dolar 32,2640
%-0.67
Euro 34,6439
%-0.47
Altın 2.413,700
%-0.37
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta değişen bir şey yok: 'Huzuru bol' meclis!

Konak'ta değişen bir şey yok: 'Huzuru bol' meclis!

Konak Belediyesi'nde geçmişte çeşitli tartışmalara yol açan ve doğrudan görevi olmamasına karşın meclisin çalışmalarına dahil edilen konular bir kez daha gündeme taşındı. Geçtiğimiz gün gündeme taşınan 7 ayrı önerge hakkında meclisin asli görevleri arasında olmamasına karşın yeni kararlar alınacak ve meclis üyelerine huzur hakkı ödenecek. Konak'ta değişen bir şey yok

  • Ege Postası
  • 04.02.2016 - 13:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak'ta geçtiğimiz aylarda sıkça tartışmaya yol açan ve "huzur hakkı çatlağı" yaratan sosyal yardım çalışmalarının belirlenmesi, sosyal ve ekonomik projeler üretilmesi gibi çeşitli konular bir kez daha gündeme taşındı.
 
 
MECLİS BACA ZEHİRLENMESİNİ ÖNLEYECEK
Geçtiğimiz yaz mevsimi öncesinde "Sokak hayvanları için kentin çeşitli noktalarına su kapları konulması" amacıyla 7 ayda 40'a yakın toplantı yapan ve ardından kış aylarında yeni bir faaliyete gerek görmeyen Konak Belediye meclisi benzer çalışmalar için yedi adet yeni konu belirledi. Önceki gün gerçekleşen meclis toplantısında su israfının önlenmesi, baca zehirlenmelerinin önlenmesi amacıyla halkın baca temizliği konusunda bilinçlendirilmesi, yaşlılara yaşam hakkı sağlanması hakkında projeler üretilmesi, çocuklara okuma sevgisinin aşılanması, çocuk sağlının korunması, Kadifekale için yeni çalışmalar yapılması başlıklı konularda yeni kararlar alınması için 7 ayrı önerge gündeme alındı.


 
SU İSRAFININ ÖNLENMESİ İÇİN MECLİS KARARI ALINACAK!
Belediyenin ilgili müdürlüklerinin hali hazırda çalışma yürüttüğü ve görevi olmasına karşın, meclis gündemine dahil edilen söz konusu projelerle ilgili alınacak kararlar merakla beklenirken, meclis üyelerine de yine binlerce lira huzur hakkı ödenecek. Geçtiğimiz aylarda "naylon önerge" benzetmesi yapılan ve "hukuka aykırı" olduğu gerekçesi ile eleştirilen önergelerin yeniden gündeme taşınmasıyla tartışmalar yeniden alevlenirken, önergelerin kaç toplantıda sonuca bağlanacağı ise merak konusu oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.