Dolar 32,3824
%-0.12
Euro 34,7480
%-0.16
Altın 2.407,300
%-1.14
Bist-100 10.103,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta 'Hem asacaksınız, hem üzüleceksiniz' krizi

Konak'ta "Hem asacaksınız, hem üzüleceksiniz" krizi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen belediye meclis oturumunda Üç Fidan gerginliği yaşandı. CHP’li meclis üyelerinin 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının isminin ÇınarlI’daki Rekreasyon Alanı’na verilmesine yönelik önerisi mecliste tartışmaya yol açtı. AK Parti’li meclis üyelerinin “Hem asacaksınız hem de üzüleceksiniz” sözleri ile dönemin CHP’li iktidarını eleştirmesine Başkan Sema Pekdaş’tan sert yanıt gelirken, karar oybirliği ile kabul edildi. Konak'ta "Hem asacaksınız, hem üzüleceksiniz" krizi

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 21:03
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Mecliste görüşülen isim değişikliği önerisine dair eleştirilerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı’nın “Hem asacaksınız, hem üzüleceksiniz” sözleri oturumda gerginliğe yol açtı.
 

 
“HEM ASACAKSINIZ, HEM ÜZÜLECEKSİNİZ”
Geçtiğimiz yıl Çınarlı’da hizmete açılan rekreasyon alanının adının “Üç Fidan Rekreasyon Alanı” olarak değiştirilmesine yönelik önerge mecliste sert tartışmalara yol açtı. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı, “Hem asacaksanız, hem üzüleceksiniz…  CHP’nin mecliste iktidar olduğu dönemde 144 tane CHP’li milletvekilinden 97 tanesinin imzası ile o gençler asıldı. Bunların içinde İzmirli milletvekilleri de var. Bu gençler bizim ülkemizin evlatları. Bugün aynı şeyler Cumhurbaşkanı’mıza da yapılmaya çalışılıyor. Biz bu isim değişikliğine evet diyeceğiz ama özür dileyin. Bunu kabul edin. Bu çocuklar bizim çocuklarımızdı, özür bekliyoruz” derken, konuşması mecliste iki partinin üyeleri arasında sert tartışmalara yol açtı.   


 
“AKP’NİN ÖVÜNDÜĞÜ PARTİLER DARBELERLE ANILIYOR”
AK Parti’den gelen eleştirilere sert yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “İyi ki bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. Darbelerden zarar görenler hep CHP olmuştur, solcular olmuştur. Asılanlar, işkence görenler, hapiste yatanlar, yargısız infazlara uğrayanlar onlar olmuştur. AKP’nin siyasi mirasçısı olmaktan övündüğü partiler ise infazlar ve darbelerle anılıyor. Bu önerge CHP’li meclis üyelerinin verdiği bir önergesidir. Türkiye idamlarla hesaplaşmış ve idam cezasını kaldırmıştır. Bugün idam cezası gelmelidir diye konuşan parti hangisidi? Dar ağacı gelmelidir diyen, ipleri atan parti hangi partidi? CHP değişmiştir. Hamaset yapmak için böyle söylemlerde bulunmayın. Çınarlı Rekreasyon Alanı’nın adının “Üç Fidan” ile anılmasını istiyoruz. 6 Mayıs tarihi Türkiye’nin kara bir lekesidir. O idamlardan en iyi özür dileme şekli budur. İdamlarla hesaplaşmanın en iyi yolu budur.Hukuk dışı idamlara karşı bir duruş göstermek, hem de idam edilen üç gencin adını yaşatmak adına isim değişikliği yapıyoruz. Umarım Türkiye bunun farkındadır. Bu gençlerin yargılanması hukuksuz yargılamadır. Bu bugün de devam etmektedir. Hukuksuzluk o günden başlamıştır ve bugün de devam etmektedir. Türkiye bugün de çok acı şeyler yaşıyor. Türkiye keşke bütün hukuk yanlışlıkları ile hesaplaşmalıdır. yanlışları ile hesaplaşsa… Bundan sonra hukuk devletini yaşatan bir devlet olalım. Mücadelemiz demokrasi ve hukuk devleti için olsun” dedi.


 
YENİ ADI “ÜÇ FİDAN REKREASYON ALANI” OLDU
Yaşanan tartışmalarına ardından meclisin onayına sunulan isim değişikliği AK Parti’li ve CHP’li meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi. Buna göre Çınarlı Rekreasyon Alanı’nın ismi, “Üç Fidan Rekreasyon Alanı” olarak değiştirildi. 

"FARKLIYIZ AMA EŞİTİZ" 
Mart ayında 'Kentte Kadın Var', Nisan ayında ise 'Kentte Çocuk Var' temalarını işleyen Konak Belediyesi, Sakatlar Haftası'nın da içinde yer aldığı Mayıs ayının temasını belediye meclisinin oybirliğiyle aldığı kararla 'Kentte Engelli Birey Var' olarak belirledi. Farkındalık yaratmak amacıyla belirlenen tema kapsamında ay boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirileceğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Hemşerilerimizin hak temelli mücadelelerine destek vermek ve çalışmalarımızı buna göre örgütlemek görevimiz. Faklıyız ama eşitiz. Birbirimizden farklı olmamız bizim zenginliğimiz" dedi. 

Önergelerin görüşülmesiyle başlayan toplantıda Konak Belediye Meclisi, aldığı kararlarla bir kez daha örnek oldu. Daha önce Mart ayı temasını 'Kentte Kadın Var' olarak, ardından da Nisan ayını 'Kentte Çocuk Var' olarak belirleyerek farkındalık yaratan belediye meclisi bu ayki temayı 'Kentte Engelli Birey Var' olarak belirledi. Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Avukat Nurdan Anlı ve engelli yurttaşların da hazır bulunduğu meclis toplantısında alınan kararla, ay boyunca bir dizi etkinlik düzenlenecek. Konak Belediye Meclisi'nin oybirliği ile aldığı karara göre belediyenin 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası'nın da yer aldığı Mayıs ayında düzenleyeceği etkinliklerde engelli bireylere yönelik duyarlılığın artırılması ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Konak Belediyesi Mayıs ayı boyunca yazışmalarında 'Kentte Engelli Birey Var' logosunu da kullanacak, diğer etkinliklerde de bu tema ön planda tutulacak.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.