Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar Belediyesi Adıyaman'a kaldırım döşeyecek!

Karabağlar Belediyesi Adıyaman'a kaldırım döşeyecek!

İzmir'in en büyük ilçelerinden olan Karabağlar'da ilçe belediyesi ilginç bir kararın altına imza atmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl yaşadığı maddi sıkıntılarla boğuşan ve ilçedeki yol yapım çalışmaları, kaldırım tadilatları ve çevre düzenlemeleri gibi belediye hizmetlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile yürüten Karabağlar Belediyesi, Adıyaman Besni ilçesindeki kardeş belediyesine yol yapım çalışmaları için 230 bin TL'lik yardım yapacak. Karabağlar Belediyesi'nden ilginç hizmet

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 13:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yılki yerel seçimlerin ardından mali krizle karşı karşıya kalan ve işçi maaşlarını ödemekte güçlük çeken Karabağlar Belediyesi, kardeş belediyesi için kesenin ağzını açtı. Önümüzdeki günlerde imzalanması beklenen protokol kapsamında Adıyaman İli, Besni İlçesi, Şambayat Belediyesi'ne ilçedeki hizmetleri için 230 bin TL'lik maddi katkı sağlanacak.
 
 
KARABAĞLAR'IN YAPAMADIĞI HİZMET ADIYAMAN'A
Yaşadığı maddi darboğazı aşabilmek için kemer sıkan ve bir dizi tasarruf tedbirini uygulamaya koyan Karabağlar Belediyesi'nden şaşırtan bir hamle geldi. Geçtiğimiz yıl içerisinde idarenin makam araçlarını satışa çıkartan, ilçedeki yol, kaldırım ve tretvuar düzenlemesi gibi hizmetler için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden destek alan, yeni belediye hizmet binası ve Uzundere Rekreasyon Alanı gibi projeleri yine Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile tamamlayan ve son olarak da tartışmalı şekilde elindeki bazı gayrı menkulleri elinden çıkartan Karabağlar Belediyesi, kardeş belediyelerin hizmet projelerine katkı koyma kararı aldı.
 


230 BİN TL YARDIM
Buna göre, düzenlenecek toplantıda Başkan Muhittin Selvitopu'na yetki verecek olan belediye meclisinin kararı kapsamında, kardeş belediye ilişkisi kurulan Adıyaman İli, Besni İlçesi, Şambayat Belediyesi'nin kendi ilçesinde yürüteceği yol yapım çalışmaları ve güzergahlarda parke taşı döşenmesi hizmeti için toplam 230 bin TL'lik maddi yardım sağlanacak.
 
MADDİ KRİZ NEDENİYLE BÜYÜKŞEHİR'DEN DESTEK ALMIŞTI
Geçtiğimiz ay içerisinde belediyede çalışan yaklaşık bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmelerde maddi sıkıntılar nedeniyle düşük zam öneren ve grev krizi yaşanan, yine geçmişte benzer sıkıntılar ve borçları nedeniyle belediye şirketinin hizmet alım ihalesinde devre dışı kaldığı belediyede alınacak karar şaşkınlıkla karşılanırken, yönetimin sağlanacak proje desteği kapsamında 230 bin lirayı bulan söz konusu yardımı ise kendi öz kaynakları ile karşılayacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.