Dolar 32,2640
%-0.67
Euro 34,6439
%-0.47
Altın 2.413,700
%-0.37
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Gençlik Kolları’ndan kitap kampanyası

Konak Gençlik Kolları’ndan kitap kampanyası

CHP Konak Gençlik Kolları’nın Sosyal Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Emre Mutlu ile Eylem ve Etkinlikten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Azize Pelda Başak 7 bölgede 7 ilçede seçilecek okullara kütüphane kurmak için kolları sıvadı. Binlerce kitaba ihtiyaç duyan gençler destek için hem vatandaşlara seslendi, hem de belediyelerden destek istedi. Konak Gençlik Kolları’ndan kitap kampanyası

  • Ege Postası
  • 17.03.2018 - 12:52

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP Konak Gençlik Kolları ilçe başkan yardımcıları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 7 bölgeden 7 ilde seçilecek 7 okulda kütüphane kuracak. Çalışmalar için afiş, broşür ve el ilanları hazırlayan gençler duyarlı tüm vatandaşları kitap bağışına davet etti. CHP Konak Gençlik Kolları’nın Sosyal Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Emre Mutlu ile Eylem ve Etkinlikten Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Azize Pelda Başak Egepostası’na konuştu.

“ANA KADEMEDEN ESİNLENDİK”

Projeye CHP Konak İlçe Başkanlığı’nın daha önce yaptığı “7 bölge 7 ilçe kardeşçe hareket etme” projesinden esinlenerek hayat verdiklerini belirten Başak, “Bu projeye ana kademede yapılan "7 bölge 7 ilçe kardeşçe hareket etme" projesinden esinlenerek başladık. Ulaşamadığımız yerlerdeki insanlara bir şekilde dokunmak istiyoruz. Böyle bir hareket başlattık. Bir kitap bir insanı değiştirebilir ve aydınlatabilir. Birçok yeni güzelliğe kapı açar insan beyninde. Eylem planları hazırlayabilir ve tepki gösterebiliriz ama bir kitabın insanı aydınlattığı kadar aydınlatmayacaktır.  O nedenle böyle bir kampanya başlattık. ‘7 bölge 7 kütüphane’ hareketiyle Türkiye’nin her bölgesinde hiçbir ayrım yapmadan ihtiyaç sahibi okullara ulaşıp 7 kütüphane kurmak istiyoruz” dedi.

Sosyal Medyadan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mutlu ise “Ana kademenin yaptığı 7 bölge 7 ilçe kardeşçe hareketlilik projesiydi. Ondan esinlendik ama farklı il ve ilçelerde çalışıyoruz. Partimizin gençlik kolları il başkanlarını arayarak onlarda okul belirlemelerini istedik. İhtiyaçlar doğrultusunda. Diyarbakır, Van, Artvin, Bursa, Sivas, Kahramanmaraş İzmir’de kuracağız bu kütüphaneleri ancak henüz okullar netleşmedi. Hangi ilçede ihtiyaç sahibi oluk varsa o belirlenecek” ifadelerini kullandı.

“BAĞIŞLARDAN SONRA TASNİF İŞLEMİ BAŞLIYOR”

Çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ve kitap bağışlarının gelmesiyle tasnif işlemlerine başladıklarını ifade eden Başak ise “Kitap kampanyamız için görseller ve el ilanları hazırladık. İnsanlara bu yolla ulaşıp kampanyamıza kitap bağışlamalarını istiyoruz. Ev ve iş yerlerine bunların dağıtımına başlıyoruz.  15 gün önce başladık ve çalışmalar sürüyor. Bir yandan da ilçelerde ve ilde kitap toplamaya başladık. 15 günde 250 kitaba ulaştık. Ancak bağışlanan kitapları yaş gruplarına göre tasnif etmeye çalışıyoruz. İlk ve orta dereceli okullarda okuyan çocuk ve gençlerin seviyelerine uyun kütüphaneler kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Kitap içeriklerine dikkat ettiklerini ifade eden Başak “Gençlik kolları üyelerimiz tasnif için bize destek veriyor. Ne tür kitap gerektiğine karar veriyoruz.  Atatürkçü, Cumhuriyetçi aydınlık çocuklar yetiştirmek için çorbada tuzumuz olsun istedik. Hedefimiz en az 2 bin kitap. Portatif kitaplıklar alacağız ve bunları gidip kuracağız.  Kitap desteğine ihtiyacımız var. Dünya klasikleri, Türk klasikleri modern kitaplar, Atatürk’ün geometri kitabı ilkokul çocuklarına  uygun gelişim kitapları  topluyoruz. Belediye meclis üyelerimizden ve belediyelerimizden de destek alacağız. Çok fazla kitaba ihtiyacımız var” şeklinde konuştu

“AYDINLATMAK İSTİYORUZ”

Özellikle sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini belirten Mutlu ise “2-3 yıldır biz sosyal sorumluluk projelerine ağırlık gösteriyoruz. Çocuklar bizim yarınlarımız.  Günümüzde çok fazla okunmuyor. Eleştirel bir bakış açısı geliştirmek istiyoruz. Söylenen karşısında okuyarak bir fikir sentezi yapabilecek kadar bilgilensinler, anlatılanlara körü körüne inanmasınlar istiyoruz.  Ne kadar çok çocuğa ulaşırsak yüreğimiz o kadar rahat edecek.  Önemli olan vereceğimiz okul öğretmenlerinin buna nasıl yaklaşacağı” ifadelerini kullandı.

AYRIM YAPMIYORUZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Türkiye’nin hiçbir yerinde hiçbir çocuğu diğerinden ayırmadıklarına dikkat çeken Başak “Bizim çıkış noktamız da ülkenin her yerinde her çocuğa dokunmak. Bizim için kişilerin nerede yaşadığı, hangi dili konuştuğu, hangi dine mezhebe inandığı  hiç önemli değil. Biz Türkiye’yi kocaman bir aile gördüğümüz için 7 bölgeye ayırıp her bölgeden bir ilde bir ilçede ihtiyaç sahibi bir okula böyle bir katkıda bulunmak istedik. En önemli amaç kimseyi ötekileştirmemek. Çocuklar hepimizin çocukları.  Hepimiz birlik içinde yaşıyoruz. Bir yere adım atıyorsak, hepsine aynı adımı atacağız” dedi.

Dünyada yaşanan savaşlarda en çok çocukların zarar gördüğünü anımsatan Mutlu son olarak “Dünyada yaşanan savaşların en masum yüzü çocuklar. Onlar için yaptığımız her şey bizim için önemli. Biz kendimiz gidip kuracağız kitaplıklarımızı. Sadece göndermek değil amaç emek sarf ederek insanlarla bir araya gelmeyi istiyoruz. Eylül ayında okullar açıldığında kitaplarımız yerlerini bulmuş olacak. Bize destek vermek isteyenler Konak İlçe Başkanlığına kitapları gönderebilirler” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.