Dolar 32,3581
%-0.38
Euro 34,7056
%-0.29
Altın 2.419,820
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili kadınların başkanından çarpıcı açıklamalar

AK Partili kadınların başkanından çarpıcı açıklamalar

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nı üç yılı aşkın bir süre sürdüren, Aydın Şengül’ün yeniden il başkanı olarak atanmasının ardından başlayan yeni dönemde yeniden kadın kollarına aday olmak istemediğini partisinin ilgili makamlarına ileten Gözde Keskin, görev süresini gazetemize değerlendirdi. AK Partili kadınların başkanından çarpıcı açıklamalar...

  • Ege Postası
  • 16.03.2018 - 14:21

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Siyasetle babasının DYP ve AK Parti’deki il başkanlığı ve meclis üyeliği göreviyle tanışan AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, birbiri ardına gerçekleşen tüm seçimlerde 30 ilçe kadın kolları teşkilatı ile birlikte yürüttüğü çalışmalarıyla dikkat çekti.

İZMİR’DE KADIN OLMAK KOLAYDIR ANCAK.... 

“İzmir'de kadın olmak kolaydır ancak İzmir’de siyasette kadın olmak zordur. Buna tamamen katılıyorum. Daha önceki başkanlarımızın bir yere kadar taşıdığı bayrağı ileriye taşımak için çalıştık. Bu süreçte partimizdeki aktif kadın sayısını arttırmak için özel bir çaba sarf ettim. Yönetime mevcut tecrübeli arkadaşlar dışında yeni arkadaşları da katıp onların ilçelerde görev almasını sağladık. İlçelerin güçlü olması ilin güçlü olması anlamına gelir” diyen AK Parti İzmir İl Kadın Kolları  Başkanı Gözde Keskin, yeni dönemde kadın kollarında siyasete devam etmeme kararı alma nedenini, ‘yeni kadın siyasetçilere fırsat tanımak’ olarak açıkladı.

BAYRAK DEĞİŞİMİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM

Kendisine bugüne kadar verilen hiçbir görevi kendisinin talep etmediğini dile getiren Gözde Keskin, siyaseti kariyer planlaması olarak görmediğini, siyasetin uzun soluklu olduğunu belirtti ve verilecek her görevi hakkıyla yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi:

“Yaptığım hiçbir görevi kendim talep etmedim. Partimize üye olmak dışında bir görev talebim olmadı. Yeni dönemde bir bayrak değişimi gerektiğine inanıyorum. Yeni kadın arkadaşlarımızın önünü açmak benim için önemli. Her kadına bir fırsat verilmeli. Ben bana verilen fırsatı elimden geldiğince ekibimle yerine getirdiğime inanıyorum. AK Parti'de siyasi hafıza vardır. Verilen her görev bizim için onurdur. Bundan sonra da partimizin bize vereceği, layık göreceği her göreve hazırız. Biz bir hizmet partisiyiz. Siyasette kariyer planlanmaz. Ben siyaseti bir kariyer planlaması olarak görmüyorum. Verilen görevi en iyi biçimde yerine getirmek daha önemli. Makamlardan güç almak değil makamlara güç vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Siyaset uzun solukludur.”

BİZ VİTRİN DEĞİLİZ

Yoğun çalışmaları sonunda İzmir’de 200 bini aşkın kadını partilerinin safına kattıklarını belirten AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, partilerinde kadınların vitrin olmadığını söyledi:

“Mevcut durumda 200 bini aşkın  kadın üyemiz var İzmir'de. Üye kayıtlarımız ve güncellemelerimiz sürdüğü için net rakam vermem doğru olmaz. Siyasette görev istenmez verilir. Biz teşkilat olarak önümüzdeki 2019 seçimlerine odaklandık. Yerel ve genel seçimde hangi görevde olursak olalım partimizi iktidara taşımak için çalışacağız. Yerelde ve genelde daha fazla kadın siyasetçinin İzmir'i temsil etmesini temenni ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da il başkanımızın da temennisi bu. Yani daha fazla kadının siyasette daha aktif olmasını istiyoruz. Şu ana beş ilçede kadın başkanımız oldu. Çok mutluyuz. Siyasette daha fazla kadının olmasını temenni ediyoruz. Biz vitrin değiliz AK Parti'nin ve ülkemizin gerçeğiyiz.”

ÖNCE ‘SİZİN NE İŞİNİZ VAR AK PARTİ’DE’ DİYORLARDI…

İzmir’in kadınlarının özgüvenli, cesur, aktif olduğunu kaydeden AK Kadınların Başkanı Gözde Keskin, yaşam tarzına karışılma korkusu yaşayan İzmirli kadınlara gerçeğin böyle olmadığını anlatmak için zorlu bir süreç geçirdiklerini ve partilerine yönelik bazı önyargıları kırmak için büyük çaba harcadıklarını söyledi ve yaşadıklarını şöyle aktardı:

“İzmir’in kadınları özgüvenlidir, cesurdur. İzmir bir kadın şehridir diyebiliriz. kadın seçmen sayısı da oldukça yüksek. Kadınlar her türlü STK'larda iş hayatında ve siyasette diğer kentlere göre daha aktif. Sizin de bildiğiniz gibi İzmir'de her ne kadar hükümetimizin 16 yıldır her alanda yaptıkları ortada olsa da zaman zaman yürütülen algı operasyonları nedeniyle ne yazık ki İzmirli kadınlarda bir yaşam tarzıma karışılacak korkusu oluşturuldu. Bu korkuyla sahada sık sık karşılaştığımızı ifade etmeliyim. Yaptığımız ev ziyaretlerinde ve sokak çalışmalarında onlarla birebir temasımız, konuşmalarımız sonunda şaşırdıklarını, bizi daha farklı sandıklarını gördük. Daha fazla İzmirli kadına ulaşmak ve korkularının yersiz olduğunu ifade edebilmek için her yol ve yöntemi kullandık. Sahada ve yaptığımız farklı projelerle onlara ulaşmaya çalıştık.  Bize destek veren seçmenimiz bizi gördüğünde daha da cesaretlenip mutlu olurken; tanımayan İzmirli kadınlar ise önce 'A siz AK Partili misiniz'', diye sorup, bizim gibi çağdaş görünümlü AK kadınları gördüklerinde şaşırıp, 'Sizin ne işiniz var bu partide'' gibi sorularla karşılaşıyorduk. Biz de onlara AK Parti'de yaşam tarzına kimsenin karışmadığını, açık kapalı, inançlı ya da farklı etnik ve mezhebi kimliklere sahip olan herkesin partimizde bulunduğunu anlattık. AK Parti'de kadınlara yönelik yapılan olumlu düzenlemeleri anlattık. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere kadına ne kadar önem verildiğini, kadın milletvekili sayısının arttırılması için yaptığımız çalışmaları dile getirdik. 3 yıllık çalışma sürecimizde partimize yönelik algının giderek yumuşadığını, farklılaştığını hatta sempati oluştuğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Bu da sahada daha fazla zaman harcayıp, İzmirli kadınlara kendimizi birebir temasla konuşarak, dokunarak anlatmamızın sonuçları oldu. Bizi tanıdıktan sonra kadınlar partimize kendi istekleriyle gelip üye olmaya başladı.  Bu vesileyle birçok İzmirli kadın arkadaşımızı ailemize kattık.”

BİR SEÇİM BİTTİĞİNE DİĞERİNE ÇALIŞIRIZ

Üç yılı aşkın süre içerisinde sahada kadınlarla olduklarını, ev ziyaretlerini hiç aksatmadıklarını, Ramazanlarda iftar ve sahurda İzmirlilerin evlerine konuk olduklarını kaydeden Gözde Keskin, “Bir seçim bittiğinde diğer seçim için hemen çalışmaya başlayan bir partiyiz. İlçe başkanlarımız ve ekipleri vesilesiyle sandık bazlı ev ziyaretleri, çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bunun dışında İzmir'de kadının varlığını ön plana çıkarmak için önemli gün ve haftalarda farklı projelere imza atmaya çalıştık. Dünya Kadınlar Günü'nde senfoni orkestrasıyla farklı dillerde ve opera parçalarından ilahiye, pop parçalardan türkülere kadar güzel bir konsere imza attık. Kınık'ta maden ocağına inip onların gününü kutladık.”

İŞLETME OKUDU, İZMİR’E DÖNDÜ VE.... 

Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra aile şirketinin başına geçmek için İzmir’e dönen, EGİAD, İZSİAD, Liyakat Derneği, TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler ile Ambalaj ve Etiket Sanayicileri Derneği (ESD) başta olmak üzere çok sayıda meslek, sivil toplum kuruluşu ve dernekte de aktif görevler alan, aynı zamanda iş kadını kimliği de bulunan Gözde Keskin, siyasete AK Parti’de Siyaset Akademisi’ne katılarak atıldığını belirtti.

SİYASET AKADEMİSİ İLE SİYASETE ATILDIM

Siyasete katıldığı süreci ve aldığı görevlerle adından çokça söz ettiren AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin,  “Siyasete ilk kez AK Parti'de başladım. Eğitimimi Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladıktan sonra aile işlerimizin başına dönmek için İzmir'e döndüm. Etiket, ambalaj sektöründe faaliyet gösteren bir firmamız var. döner dönmez çeşitli iş alanları dışında çeşitli stk'larda görev aldım. EGİAD Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. İZSİAD, Liyakat, TOBB Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Birimi'nde üye olarak bulundum. aynı zamanda sektörümüzle ilgili Ambalaj ve Etiket Sanayicileri Derneği’nde de (ESD) firmamızı temsilen görev aldım. Küçüklüğümden itibaren babamı siyaset hayatı içinde gördüm. o zamandan bu yana siyasete ilgim var siyasete. Babam DYP'de İzmir İl Başkanı idi. Daha sonra AK Parti'ye geçti. Menderes'te belediye meclis üyesi kendisi. Babama siyasete girmek istediğimi söyledim. Kendisi sonuna kadar bana destek olacağını söyledi. O zaman açılmış olan AK Parti Siyaset Akademisi'ne katıldım. İlk girdiğimde kimseyi tanımıyordum. Cumhurbaşkanımızı çok sever ve gıpta ile takip ederdim. Akademiden sonra il kongresinde,  Ömer Cihat Akay döneminde,  siyasete il yönetim kurulu üyesi olarak başladım. Menderes İlçe Koordinatörlüğü görevini yürüttüm. Menderes Belediyesi'ni AK Parti belediyeciliğiyle tanıştırdık seçimlerde. Ardından Narlıdere, Balçova, Güzelbahçe, Urla'dan sorumlu bölge başkanlığı görevini yürüttüm. Bülent Delican'ın göreve gelmesiyle birlikte dış ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcısı olarak görev aldım. Bu süreçte İzmirimizdeki konsolosluklarla birebir iletişim çalışmalarını yürüttük. Yabancı öğrencilere yönelik hem partimizi hem siyaseti tanıtmak amacıyla siyaset akademisi düzenledim.”

HER GÖREVDE ÇALIŞMAYA HAZIRIM 

Gözde Keskin, hiç aklında olmamasına karşın önceki il başkanı döneminde kadın kolları başkanlığı görevi verildiğini anlatan Keskin, ardı ardına yaşadıkları seçimlerde AK Kadınlarla birlikte yoğun bir mesai harcadıklarını dile getirdi:

“Sonra hiç aklımda olmamasına karşın Bülent Delican'ın il kadın kolları başkanlığı teklifi ile karşılaştım. Biraz düşündüm. Partimizde bize uygun görülen her görevde çalışmaya hazır olduğumuz için kabul ettim. 14 Mart 2015 tarihindeki kongrede il kadın kolları başkanı olarak görev yapmaya başladım. Kadın ve genç olmanın avantajıyla oluşturduğumuz iyi bir ekiple çalışmalara başladık. Göreve geldikten hemen sonra Haziran seçimleri oldu. Ardından Kasım seçimlerini geçirdik. Yine bu ekiple 15 Temmuz Darbe girişimini atlattık. Geçtiğimiz Nisan ayında referandum seçimini yaşadık. Kısa zamanda çok yoğun bir süreç yaşadık ekibimizle birlikte. Aynı zamanda ekibin güçlü olması önemli. İzmir Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti. Çok farklı demografik bir yapısı var. Ülkenin her yerinden göç aldı. Yönetimimizi oluştururken bu kriterleri göz önünde bulundurdum.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.