Dolar 32,2063
%0.13
Euro 35,1204
%0.08
Altın 2.472,830
%0.2
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan flaş körfez açıklaması: Milyarlık projeye destek verdi

Kocaoğlu'ndan flaş körfez açıklaması: Milyarlık projeye destek verdi

Hükümetin 2011 genel seçimleri öncesinde İzmir’e vaat ettiği ve geçtiğimiz gün düzenlenen ÇED toplantısı ile resmen start alan Körfez Geçişi Projesi’ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan destek geldi. Meslek odalarının eleştiri yağmuruna tuttuğu ve İzmir için gerekliliği sorgulanan proje hakkında açıklama yapan Kocaoğlu, “Karşı çıkılması doğru değil, ancak projenin fizibile edilmesi lazım” dedi. Kocaoğlu'ndan flaş “Çılgın proje” açıklaması

  • Ege Postası
  • 27.06.2015 - 09:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan ve körfezin iki yakasını bağlayacak “Körfez Geçiş Projesi”ne dair tartışmalar devam ediyor. Önceki gün görücüye çıkan ve İzmir kamuoyunda geniş yankı uyandıran toplam 3,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilecek “Çılgın proje” ile İlgili önemli değerlendirmelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan dev yatırıma dair flaş yorumlar geldi.

“KARŞI ÇIKILMASI DOĞRU DEĞİL”

Geçtiğimiz gün görücüye çıkan projeyle ilgili soruları yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ”Körfez Geçiş Projesi değerlendirilir. Körfez geçişi girişte ve çıkışta problem olmuyorsa, İzmir gibi bir körfez kentinin yüzük yolu diye tabir edilen yolunun tamamlanmasına karşı çıkılması doğru değil. Yalnız projenin fizibile olması lazım. Proje devlet olanaklarıyla mı yapılacak, yoksa yap-işlet-devret modeliyle mi yapılacak'” diyerek projenin iyi bir temele oturtulması ve yapımında doğru yolun izlenmesi gerektiğini belirtti.

“PROJEDE CİDDİ HANDİKAPLAR VAR”

Devlet olanaklarıyla yapılacaksa yine bir fizibilite gerekiyor çünkü devletin kaynakları da sınırlı, ihtiyaçlar sınırsız. Özel sektörde yapılacaksa o zaman da fizibilite daha önemli. Çünkü bu iş ihale edilecek. Bana göre, şu anda bu girişimlerin ve çalışmaların yapılması doğru. Ama uygulamaya geldiğimizde yaşayıp görmekten başka çare yok. Bir de gördüğüm kadarıyla giriş ve çıkışlarda ciddi handikaplar var. Onlarında da halledilmesi gerekiyor. Fizibile olması, körfezde tümünün alttan gitmesi, bir yere kadar köprüyle gelmesi, akıntı gibi faktörler söz konusu... İzmir'in körfezi çok iyi değerlendirilip, iyi bilimsel çalışma yapılması gereken ve ondan sonra karar verilecek, müdahale edilecek bir yerdir” diyerek önemli bir hatırlatmada bulundu.

BAKANLIĞA “YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ” SİTEMİNİ YİNELEDİ

Yaklaşık iki yıldır bakanlıktan ÇED onayı beklenen “Körfez Temizliği ve İzmir Limanı Rehabilitasyonu Projesi” ile ilgili sitemini de yineleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz, Büyük Körfez Projesi ile ilgili kaç senedir çalışıyoruz. Projeye bilimsel altlık oluşturuyoruz ve hala ÇED raporunu alamadık. Bir şey de yapmayacağız… Tam tersi temizleyeceğiz, kanal açacağız ama buna rağmen raporu alamadık. Titiz davranmak gerekiyor. Daha çok tartışılır” kent için büyük öneme sahip iki projeyle ilgili değerlendirmede bulundu. Başkan Kocaoğlu ayrıca, projenin İzmir’in öncelikleri arasında yer alıp almadığı ile ilgili sorulara da şöyle yanıt verdi: “Bununla ilgili siyasi yoruma girersem, söyleyecek laf çok… Hazır seçim de bitti, 4 sene daha seçim yok… Siyasi boyutuna girmek istemiyorum. Siyasi olarak değerlendirecek olursak, önümüzde daha bir çok proje var. 35 proje gece yarısı yarım saatte yazıldı.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.